Johan Westerholm: Allvarligt att Svenska kyrkan inte skiljer på islamister och liberala muslimer

| 29 september, 2020

Johan Westerholm: Allvarligt att Svenska kyrkan inte skiljer på islamister och liberala muslimer Johan Westerholm: Allvarligt att Svenska kyrkan inte skiljer på islamister och liberala muslimer (Stina Stjernkvist/TT NYHETSBYRÅN)

“Svenska kyrkans samarbetspartner Islamic Reliefs koppling till Muslimska brödraskapet är ställt bortom allt tvivel, skriver Johan Westerholm.

Svenska kyrkan tar ånyo på sig rollen att försvara Islamic Relief i sitt svar till mig om varför Svenska kyrkan valt att samarbeta med Muslimska brödraskapets nätverksorganisationer. Detta samarbete visar att Svenska kyrkan prioriterar radikaliserande rörelser i stället för de reformerta krafter som finns inom islam.

De många orden i Svenska kyrkans resonemang är just många ord utan substans. Det finns ingen som helst koppling till vad som sedan genomförs. Att Svenska kyrkan lyfter fram ett möte med en kvinnlig imam inom ramen för sitt bildningsförbund Sensus innebär lika lite som att en ensam fjäril skulle göra en sommar, för att använda sig av ett svenskt ordstäv.

För oavsett vad Svenska kyrkan menar i sitt mångordiga och bitvis motsägelsefulla resonemang, är det ställt bortom allt tvivel att Islamic Relief, en hyllad partnerorganisation till Svenska kyrkan, inte bara är en av Brödraskapets viktigaste nätverksorganisationer utan även att den internationella organisationen – trots upprepade försäkringar om motsatsen – återkommande bjuder in öppet antisemitiska föreläsare och sådana som hyllar våld.

Ansvarig för dessa inbjudningar var, vilket Svenska kyrkan bör vara väl medveten om, ordförande för Islamic Relief Sverige, Lamia el Amri, tillika verksamhetsledare för studieförbundet Ibn Rushd – en annan av Brödraskapets svenska nätverksorganisationer.”

Johan Westerholm

Läs vidare i Dagen


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •