Carolin Dahlman: Stoppa fusket – hur svårt kan det vara?

| 29 september, 2020

Foto: Jessica Gow/TT

“Tafatta makthavare har tillåtit assistansföretag lura till sig av skattebetalarnas pengar. År efter år har rapporterna om fusk kommit men ändå är reglerna generande slappa.

“Kriminella utnyttjar assistansstöd”, berättade P1 Morgon på måndagen apropå en kartläggning från Nationellt underrättelsecentrum som visade att assistansen utnyttjas av organiserade brottslingar.

Min första reaktion var tyvärr “jaha?, för det kändes inte som en nyhet, utan mer som en repris. Larmen om fusk har ju tjutit regelbundet senaste decenniet.

Rubrikerna har vittnat. 2010: ”Assistansfusk inget nytt”, 2012: ”Grov kriminalitet bakom fusk med assistansstöd”, 2015: ”Omfattande härva om fusk med assistansbidrag”, 2018: ”Dubbelt så mycket assistansfusk anmält i år”…. bara några exempel…”

Carolin Dahlman

Läs ledaren i KB


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Carolin Dahlman: Stoppa fusket – hur svårt kan det vara?

 1. ulf

  För en S politiker är det svårt,de vill inte reta upp sina väljare som de köper via bidrag av olika sort.S nya befolkning och kärnväljare har alltid,alltid gräddfil gentemot vanliga svenska skattebetalare.
  100 000 nyköpta väljare årligen och bedrägeriet mot korkade svenska skattebetalare fortgår enligt Bidrag(S)partiets fastlagda plan.
  Löfven köper som vanligt en korv med bröd och är nöjd med det även de som röstar på honom tydligen,men de får ju korvbidrag🙄🙄🙄🙄verkligen berikande för Sverige.🤯🤯

Kommentarer är stängda.