Vår åldrande befolkning behövde aldrig någon massinvandring 

| 29 september, 2020

Minns ni argumentet om att sysselsättningen i Sverige var tvunget att öka med över en halv miljon personer fram till 2030? Det sa arbetsförmedlingen senast 2019. Om det inte skulle ske skulle vår välfärd vara hotad. Det skulle i korthet innebära en mer sparsmakad och sämre välfärd som varken skulle kunna ta hand om äldre eller möta andra olika behov.

För att ge ett konkret exempel på hur debatten gick skrev Mikael Feldbaum 2018 en ledare i Arbetsvärlden där han menade att vi trots en långvarig högkonjunktur, hade en snabb integration och att de flesta nya jobben gick till utlandsfödda. Därför var han mycket förvånad över att så många ändå ”ville leva i villfarelsen att flyktinginvandringen innebar en kostnad så stor att den höll på att ödelägga landet.” Han fortsatte med att slå fast att den som påstod det helt enkelt hade fel. Sedan avslutade han sin ledare med att skriva: ”Istället för att fortsätta fokusera på vilka som är VI och vad som skiljer OSS åt från andra, så är vägen framåt därför, med Joakim Palmes ord, att i stället fokusera på hur vi kan leva tillsammans.” 

https://www.arbetsvarlden.se/…/att…/

Det han skrev sammanfattar i stort debatten men nu är tongångarna annorlunda. Säkert till mångas förtret som gapat om att invandringen behövs eller om att pensionärerna får tåla en försämring i deras välfärd. För det är vad det kommit att bli. En kraftig försämring, så till den milda grad att välfärden nu är hotad för alla. 

https://kvartal.se/…/migration-och-valfardsstatens…/

Det argumentet försvarades inledningsvis i debatten med sakliga argument för att sedan övergå till argument om att människor flyr för sina liv. När det inte fungerade blev alla som inte trodde på invandringen som den räddande ängeln för äldre anklagade för rasism och hat. 

Enl Pensionsmyndighetens kalkyl beräknas per 100 000 flyktinginvandrare i dag fram till år 2100 generera cirka 70 miljarder i ökade intäkter för pensionssystemet och 150 miljarder i ökade utgifter, eller 800 000 kronor i genomsnitt per person och år netto.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •