VID DIN SIDA: Här i kön i Stockholm city, september 2020 står våra pensionärer i kön till vårat soppkök !!!

| 29 september, 2020

Soppkök !! Ni hör juh , dom har alltså inget hem, dom flesta bor alltså på våra bussar, tåg, terminaler, sen har vi dom som har ett hem men tvingas leta burkar och stå i vårat soppkök för att överleva, när pensionen kommer så är det slut !! 

Vi som är ett sånt rik land va hände??? Detta är skandal … här står våra mest utsatta, svaga, ensamma äldre som har jobbat och betalat skatt 

Någons mormor, morfar, Far och Mor , dessa är inga missbrukare !

Dom vill inte höras eller synas dom vill helt enkelt inte vara till besvär, när dom ringer myndigheter om hjälp blir dom flesta runtkopplade och telefonister pratar ett språk som gör dessa äldre stressade( då menar jag inte brytning, jag menar fort, termer, regler mm) 

Dom orkar inte, dom är från 67-80 år gamla!! Ja vi vet det …

I går kom en fattig pensionär till våran gård med en påse och i den så låg räkningar som inte han klarade av!!! Jag förklarade att vi är inget socialkontor! Vi har inget hav att ösa ut !! Men på ett fint sätt så klart och försökte förklara hur vi jobbar( det var första gången han kom till oss )

Men han hade blivit ditskickad av sina vuxna barn ? 

Jag tog räkningen ringde upp kontoret som han tillhör och blev fantastiskt bemött och fick en förklaring …. Jaaaag ringde , men han ville inte, hans barn ville inte , dom visste inte vart dom skulle ringa? Jag såg numret direkt och jag läste …inte svårare än så men han var ensam och barnen hade sitt jobb, sitt liv förmodligen och nog med sitt ….

Vi har tagit på oss ett stort ansvar att hjälpa våra fina äldre och vi älskar det 

2763.png

Men vi behöver hjälp med resurser !!

Att dom hellre kommer till oss förstår jag men jag önskar att kanske inte alla tror att ” kom till oss vi betalar ” 

Vi lever på swish och donationer, vi har tagit över kommunens jobb känns det som ( i många fall inte alla självklart) !! Och det gör vi gärna men ge oss resurser !!! 

Att titta på bilden med dom äldre i kön gör mig ledsen? Vad har jag och du att vänta oss? 

Linjen är oerhört tunn, det räcker att det händer en liten liten grej för att ditt liv ska rasa , det är dessa bevis på 

Jag hör ofta när dom pratar att dom

känner sig ledsna och oroliga, ont i magen och dom vet att dom förmodligen kommer dö utomhus eller i ensamhet i en liten lägenhet men ingen som kommer sakna dom !! 

Det är även min mardröm att dö ensam … 

när jag tog upp gällande insamlingen till en värdig begravning blev jag mörkrädd av vissa kommentarer herregud !!! Men en präst skrev i tråden och hon skrev precis det jag menade och eftersöker 

2763.png

Vi vill att deras sista vila bara skulle få det där lilla extra men av många kommentarer så undrar jag varför dom ens följer oss !!! 

Hursomhelst så kommer vi hjälpa dom vi lärt känna och dom ska veta om att vi minsann kommer finnas där för dom och att göra det där lilla extra!! Precis som vi gör i soppkök, och på gården, som när våran Angela älskar att göra mackorna på gården extra fina, vi tänder ljusen i lokalen för att dom ska känna att det är ombonat!! Som i soppköket där matlådorna är extra fyllda och man får den där extra bullen eller godiset!!! 

 Vi vill vara det dom inte fått på väldigt länge!!!! 

Så att bli månadsgivare hos oss skulle täcka upp det där lilla extra 

1f64f.png

2763.png

2763.png

2763.png

2763.png

2763.png

Och nä jag förväntar mig inte att jag alltid ska få positiva kommentarer som nån skrev!! För jag om någon är van att få skit från vissa elaka troll tro mig jag är van… tyvärr!  men det är ni som lyfter oss och stöttar oss som gör att vi orkar vara där och ge det lilla extra och att kämpa och det tackar jag er för

2763.png

2763.png

om ni visste vad ni betyder för oss 

Så ni som kan så kom med att bli månadsgivare så vi kan fortsätta 

2763.png

och ni som inte kan, dela vår sida 

1f64f.png

Kram fina ni vi älskar er/ Jeanette på VID DIN SIDA

https://viddinsida.nu/manadsgivare/


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •