3112: Dödslistan, Uppdatering

| 30 september, 2020

Rasmus Paludan.

Al-Qaida har sin dödslista. I det senaste numret av deras tidskrift One Ummahpresenteras en nykomling. Inte helt överraskande har Rasmus Paludan fått den äran. Man kan inte säga annat än att han har kvalificerat sig väl. Jag tror inte att någon annan på listan kommer i närheten av Paludans blasfemirekord. I medierna nämns att de personer som särskilt omhuldas är förutom, Paludan, Charlie Hebdo, Kurts Westergaard, Geer Wilder och undertecknad. Listan är inget som skall effektueras av organisationen utan är en vädjan till lokala operatörer.

Expressen

BT

Bakom de danska karikatyrerna finns författaren Kåre Bluitgen. Det var han som hade såvrt att finna en illustratör till den bok han tänkte ge ut om profeten. Detta gav upphov till Jyllands-postens försvar för yttrandefriheten. Bluitgen kommer nu med en illustrerad bok om Islam (närmast en barnbok). Det har inte varit lätt för Bluitgen att finna ett förlag och illustratör. Vi får väl se om publiceringen uppfyller al-Qaidas kriterier för en plats på dödslistan.

DR.DK

Lars Vilks


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: