Carolin Dahlman: Pascalidou och Ullenhag hade fel – invandringen är svindyr

| 30 september, 2020

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

“Tongivande debattörer och politiker hävdade gång på gång att det var lönsamt att ta emot flyktingar. Men de önskedrömde eller ljög. Kostnaderna är enorma och det tär på välfärden. Nu förstår nog de flesta att det är så, även om C fortsätter leva i villfarelse.

Invandringen kommer att kosta till en början men långsiktigt vara en fördel för vårt land – “det vet alla” – påstod Alexandra Pascalidou tvärsäkert i Nyhetspanelen i TV4 i oktober 2015. Hon menade att Tyskland tog emot många flyktingar för att man behövde personer som arbetade och betalade pensioner framöver.

Liknande tongångar hördes då från Erik Ullenhag (L). “Ett rikt land som Sverige ska inte ställa flyktingmottagning mot äldreomsorg”, sa han i valduellen i TV4 2014, och menade att Jimmie Åkesson (SD) borde tacka alla som kommit till vårt land och bär upp hemtjänsten och äldreomsorgen.

Ullenhag såg invandrare som en tillgång och berättade att sysselsättningsgraden bland utrikesfödda hade ökat. Någon statistik redovisades inte dock. Detta var de optimistiska tongångarnas tid.”

Carolin Dahlman

Läs ledaren i KB


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •