Johan Hakelius: Det blev ett fylleslagsmål mellan två pensionärer

| 30 september, 2020

“Den amerikanska presidentdebatten tog formen av ett fyllegräl på småtimmarna. Den lär knappast ha förändrat något.

Det fanns något passande i att se den amerikanska presidentdebatten från Sverige.

Lokalen där debatten hölls var så tom att det ekade. Det fåtal personer som var där såg vilsna ut, som om de letade efter sina ytterkläder men inte mindes var de lagt dem. Debattledaren, Chris Wallace, hade från början ett plågat, vädjande uttryck. Han såg mest ut att tänka på kostnaden för allt som gått i kras. Och de två presidentkandidaterna började inte ens i något slags diskussion, de gick direkt på invektiven, hånflinen och de ständiga försöken att överrösta varandra.

Det här var, kort sagt, precis som den sista plågsamma timmen av en middagsbjudning som pågått lite för länge. Den där timman då de flesta redan gått och lagt sig, men ett hopplöst, maratondrucket par håller värden uppe, eftersom någon måste se till att det inte blir handgemäng.”

Johan Hakelius

Läs i Fokus


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •