SIFO: Nu vill 58% av svenskarna ta emot färre flyktingar

| 30 september, 2020

Under det senaste halvåret har andelen svenskar som vill att Sverige ska ta emot färre flyktingar ökat, enligt en undersökning från SvD/Sifo.

58 procent svarar att de vill att lagar och regler ändras så att Sverige tar emot färre än i dag. I mars i år var motsvarande siffra 54 procent. För fem år sedan var siffran under 30 procent, för att därefter ta ett hopp upp i samband med flyktingkrisen 2015.

Sifos opinionsanalytiker Toivio Sjörén tror att ökningen under året delvis hör samman med att frågan om flyktingmottagande kommit att kopplas samman med frågor om lag och rätt som legat högt upp på den politiska dagordningen.

Omni


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •