Vänsterpartiets valberedning får intern kritik då de presenterat den nya partistyrelsen

| 30 september, 2020

Vänsterpartiet är på väg att byta partistyrelse nu när de byter partiledare i oktober-november. Men redan nu så väcker valberedningens förslag intern kritik.
När V har ambition om att växa på landsbygden vad gör då valberedningen?
Jo, de föreslår en partistyrelse som består av en tredjedel stockholmare.
Vänsterpartiets ordförande i Uppsala län Per Markus Risman säger: ”Jag hoppade till lite och tänkte; ”Hmmm, det var anmärkningsvärt”. Jag undrar hur man resonerat här, när det är så tydligt att vi vill bli större och starkare på landsbygden.”

Men är det inte så med de flesta av riksdagspartiernas ledning som säger sig företräda Sveriges befolkning att de bara företräder en liten del av befolkningen?
Är det inte så att dessa partier lider av ett Stockholmssyndrom där allt utanför storstaden inte ör så viktigt som det som föregår inne i densamma?
För detsamma gäller även de gamla partierna som säger sig företräda hela Sverige. De företräder bara en bråkdel av befolkningen då alla lider av Stockholmssyndromet att de är störst och bäst och ”vackrast”.

Dessa politiker pratar inte med folket längre utan de talar till dem. De har glömt bort folket utanför storstadsregionerna och nu går Vänsterpartiet samma väg.
Är det sådana partier vi ska ha i riksdagen, är det sådana politiker som ska styra över oss medborgare, över oss som inte bor i i storstäderna?
För Sverige slutar inte utanför tullarna i Stockholm, det slutar inte utanför Göteborgs eller Malmös stadsgränser. Det är mycket större än så och jag uppmanar nu att riksdagspartierna låter detta synas även i partistyrelserna.

https://www.expressen.se/nyheter/intern-kritik-mot-ny-partistyrelse-i-v/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •