Carolin Dahlman: Verklig trygghet kommer inte via LAS

| 1 oktober, 2020

Foto: Fredrik Sandberg/TT

“Den som på allvar vill värna om människors trygghet på arbetsmarknaden bör inte hålla fast vid stelbenta regler – utan i stället ge arbetsgivarna större frihet. Men sådant vill vänstern såklart inte ta till sig.

Det är synd att diskussionen om LAS handlar så mycket om LAS. I stället borde vi prata om det viktigare målet: att många har jobb.

Ett friskt näringsliv kommer sannolikt att anställa fler, vilket gör att anställda känner sig trygga i att de kan få ett nytt arbete om de måste lämna sitt gamla. Om företagen får enklare regelverk samt möjlighet att ta in den kompetens som kan göra det bästa jobbet kan de överleva på en konkurrensutsatt marknad.

Om de däremot tvingas behålla personal som inte passar och sparka dem som behövs riskerar de att gå i putten. Vem vinner på det?”

Carolin Dahlman

Läs ledaren i KB


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Carolin Dahlman: Verklig trygghet kommer inte via LAS

  1. Peter Kostin

    Jag tycker att Jonas handlar på rätt sätt, oavsett vad man tycker om LAS eller inte. Det finns en möjlighet där att fälla regeringen. För, kan C och L stanna i en regering som går tvärt emot vad dom enades om i januari 2019? Jag skiter i LAS, mmen att få regeringen fälld betyder allt för mig

Kommentarer är stängda.