DAN KORN: Att dansa efter nazisternas pipa

| 1 oktober, 2020

“I ivern att inte ge nazister rätt i deras beskrivning av mordet på Tommie Lindh gör åklagare och ledarskribenter sig till nazisternas villiga marionetter. När man förnekar uppenbara fakta ger man motståndare gratispoäng alldeles i onödan, skriver Dan Korn.

Tommie förhindrade visst en våldtäkt

Men nu har månaderna gått och under tiden har förundersökningen läckts. Av den framgår det med all önskvärd tydlighet att Tommie försökte skydda flickan undan 22-åringen. Tommie sov när den första våldtäkten ägde rum, men det var för att förhindra ytterligare en som han ringde polisen.

22-åringen upptäckte det och stack en kniv i Tommies hjärta. Medan Tommie ännu var vid medvetande inledde han den andra våldtäkten. Tommie avbröt alltså inte en våldtäkt, men han gjorde vad han kunde för att förhindra en.

Människor minns inte Tommie Lindh som en hjälte och det var han kanske inte heller. Men orsaken till att hjältesagan inte berättades var att den stämde för väl in på nazisternas berättelser.”

Dan Korn

Läs artikeln i Oikos


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •