Kristersson säger nej till att fälla regeringen Löfven i frågan om LAS.

| 1 oktober, 2020

Som nog alla vet nu så har LAS-förhandlingarna mellan Svenskt Näringsliv, LO och PTK strandat och de kunde inte enas om ett nytt avtal om arbetsrätten. Med detta så kommer nu Annie Lööfs och Nyamko Sabunis högsta önskan att gå i uppfyllelse, det de förhandlade fram under JÖK-uppgörelsen med Socialdemokraterna och Stefan Löfven, det om att sätta LAS i en lag där bland annat arbetsgivarna kan få avskeda anställda av personliga skäl, alltså inte på grund av att den anställda har misskött sig utan av andra skäl. Dessutom ska företagare få undanta fem personer från turordningsreglerna vid uppsägningar, inte som nu bara två och då enbart för företag med högst tio anställda.

Detta är något som Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt sett som ett rött skynke och han säger idag på Twitter “enbart för företag med högst tio anställda.” Han hotar också med att försöka fälla regeringen om de genomför detta lagförslag. Redan innan har Sverigedemokraterna sagt sig stå bakom Vänsterpartiets misstroendeförklaring om lagförslaget kommer till omröstning i riksdagen. Kristdemokraterna och Vänsterpartiet håller på att förhandla och de ställer sig med största sannolikhet bakom en misstroendeförklaring mot Löfven. Men det kommer nog inta att hjälpa då Moderaterna inte vill samarbeta med vänsterpartiet i den här frågan.

Ulf Kristersson säger: “De vill stoppa bra reformer som vi tror måste genomföras och i stället behålla en dålig regering, som vi inte vill behålla, där tycker vi helt olika, så det är inte aktuellt. Utan i det läget när vi har genomfört bra reformer och Vänsterpartiet verkligen vill byta ut regeringen, då är vi gärna med på det.”
Men jag frågar mig om det inte är så att Moderaterna och då framförallt Ulf Kristersson ännu en gång fått kalla fötter och inte vågar fälla regeringen Löfven och få slut på denna regerings regeringsperiod?
Är det inte så att de helt enkelt har blivit rädda för att överta regeringsmakten då de behöver gå SD till mötes i en del frågor?

Så kan det vara så att herr Kristersson än en gång visat att han inte vill styra över Sverige, att han kanske vet att det uppdraget skulle vara honom övermäktigt?
Om så är fallet så borde han säga det öppet till det svenska folket istället för att gå som katten kring het gröt och säga en sak men mena en annan. För han har innan sagt att han värnar den svenska modellen där organisationerna inom arbetsmarknaden sitter ner och förhandlar fram ett avtal. Likaså har han sagt tidigare att han inte vill att EU ska lägga sig i den svenska arbetsmarknaden med de lagförslag som de i Bryssel vill stifta och som skulle gälla hela EU.

Men det kanske också är bara saker som han sagt och inte menat?
Så om där vore lite ruter i dig herr Kristersson så borde både du och Moderaterna precis som Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna ställa er bakom Vänsterpartiets misstroendeförklaring som kommer att komma så Sverige blir av med Löfven som statsminister samt bli av med extremisterna i det lilla Miljöpartiet. Sen kan man säga det blir en bonus att bli kvitt Liberalerna och klanförnekaren Nyamko Sabuni. Men som sagt var det är förmycket att begära av den ryggradslösa Kristersson och hans parti. För dem går det bra att tala stort om att ta alla tillfällen i akt att få bort Löfven från makten, men när det väl gäller så vågar han inte.

https://www.expressen.se/nyheter/sjostedts-hot-da-kan-lofven-inte-sitta-kvar/?fbclid=IwAR3F-ms6HIioPwe-gKOwHeNSR0tyJ85LTOM5qrKaKn71mFecAMGcwCWQZHY

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Kristersson säger nej till att fälla regeringen Löfven i frågan om LAS.

  1. ulf

    Kristersson och M sitter redan i knä på Löfven och Lööv.Någon ryggrad och styrka finns inte bara böja sig och helt vika ned sig.Det saknas mod hos både Kristersson och inom M.?????De är redan fullständigt uträknade som regeringsdugliga.??

Kommentarer är stängda.