KORKAT: “Emma-Lina Johansson (V): Jag är så trött på polishelikoptern”

| 5 oktober, 2020

Vänsterpartisten klagar på ett problem som hennes eget parti själva i högsta grad varit med och skapat och uppmuntrat. Istället pratar honom rasprofilering och distans till medborgarna. Hon pratar om tjommar på kvällskvisten. Var har hon varit i alla dessa år? Hon har uppenbarligen missat alla skjutningar, knivattacker, alla misshandlade, spräningar osv. Möllan slutade vara trygg för sisådär 15 år sen i mina ögon. Stackar Emma-Lina som missat verkligheten.

(Emma-Lina skriver att polishelikoptern “kostar skattebetalarna cirka 30 000 kronor i timmen”. Redan år 2001 användes den och kostade då  22.500/h plus moms, jag kände piloten)

“Ett nytt ljud har letat sig in över Malmö, ett oväsen som inte upphör vare sig morgon, dag, kväll eller natt. Polishelikoptern skapar knappast förtroende för ordningsmakten, skriver oppositionsrådet Emma-Lina Johansson (V).

Jag älskar mitt hem, min hyresrätt precis vid Folkets park i Malmö där grönskande träd skänker välbehövligt lugn mitt inne i staden. Jag har grannar från världens alla hörn, barnfamiljer, singlar och äldre par som bott i huset i över trettio år. Det bästa med min lägenhet är min soliga balkong. När man bor mitt i stan får man räkna med ljud; barnens skratt och skrik från parken, bilarna på gatan och en och annan glatt berusad – och ibland skönsjungande – tjomme på kvällskvisten.

Jag är glad om polisen haffar brottslingar, ibland är det säkert också motiverat genom helikopter. Men att bygga förtroende och tillit till en myndighet som inte står högt i kurs hos många just på grund av rasprofilering och distans till medborgare, kan knappast göras genom vare sig kostsam höghöjdsövervakning på daglig basis, kameror i varje gathörn, högtalare som vrålar ut order eller piketstyrkor som gör snabba nedslag. Polisens uppdrag måste vara att skydda och skapa trygghet för alla, då behöver vi också mötas på gator och torg.”

Kvällsposten


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “KORKAT: “Emma-Lina Johansson (V): Jag är så trött på polishelikoptern”

  1. ulf

    jag och många andra är helt utless på korkade vänsterdårar……..

Kommentarer är stängda.