SVT letar och finner 

| 5 oktober, 2020

SVT publicerar alltså en artikel där de sökt upp personer som ges en röst för att säga att polisens krafttag mot gängen upplevs kränkande. ”Nu berättar lokalinvånare”, skriver kanalen. Självklart vill ingen av de lokalinvånare som SVT har varit i kontakt med, träda fram av rädsla för hot och hat men också på grund av rädsla för negativa reaktioner från polisen. 

Varför i jösse namn skulle polisen reagera negativt på någons åsikt om deras arbete? De är vid det här laget vana vid att ständigt kritiseras när de aktivt försöker göra något åt den farliga utvecklingen i Sverige. Hit hör i synnerhet SVT som aldrig vilar på hanen när det handlar om att skriva om det kränkta Sverige. 

I polisens strategi ingår att göra fler personkontroller, vilket logiskt sätt kommer innebära att flera av dem som stoppas inte kommer att vara kriminella. Det opponerar man sig alltså emot. Föga förvånande säger de utvalda lokalinvånarna till SVT att de känner sig kränkta av polisens arbete och att polisens agerande är aggressivt och hetsigt. En undran. Är SVT verkligen säkra på att de har pratat med lokalinvånare som inte är kriminella? 

Självklart har SVT grävt fram en kriminolog som bekräftar den bilden. Kriminologen Leandro Schlarek Mulinari, som undersökt människors erfarenheter av polisen i utsatta områden, säger att människor blir stoppade på basis av hur de ser ut. Och det är fel. 

Fel eller rätt, men det handlar inte alls om utseende utan om fakta. Idag finns vetenskapliga studier som visar att den: ”mest ”brottsbelastade befolkningsmässiga undergruppen är inrikes födda av två utrikes födda föräldrar. Denna grupps belastning ligger högre än de utlandsföddas och ökar över tid.” Det är självklart tråkigt men ingen, inte ens SVT eller särskilt utvalda kriminologer kan ändra på det faktumet att det är så här det ser ut. Att inte nämna det är att springa kriminellas ärenden och ytterligare svika samhället. https://detgodasamhalletdotcom.files.wordpress.com/…

Vi har stora problem med organiserade kriminella gäng där många har rötter i det forna Jugoslavien, Iran, Irak och Libanon. Vi har också stora problem med klaner med sitt ursprung i Mellanöstern som präglas av en viss religiös tillhörighet vilket gynnar redan etablerade parallella samhällen. Oförätter och kräkningar hanteras ”internt” för att klanen ska upprätthålla sin status och heder. Dessa klaner vägrar alltså att samarbeta med polis och myndigheter. Andra grupper är etniska svenskar. https://fof.se/…/darfor-okar-de-kriminella-gangens-makt

Vad exakt vill SVT uppnå med sin artikel? Skulle de bli nöjda om polisen backade från sitt krafttag mot den grova kriminaliteten? Detta i en tid då allt fler kräver kraftigare tag mot kriminaliteten. 

Vad gäller utfrågade lokalinvånare undrar jag vad de vill? En gissning är att SVT oanades pratat med dem som vill påverka polisens arbete, kanske helst få bort polisen från deras område. Det är i alla fall en aspekt SVT borde reflekterat över innan de publicerade sin artikel.

Det finns många i de områden där polisen nu tar ett krafttag mot gängkriminella som står emot både kriminalitet och släkter, liksom att merparten av dem som bor i utsatta områden, inte är kriminella, som försöker leva ett normalt liv. De förtjänar att tas på allvar men framför allt att ges en möjlighet att leva i trygghet.

https://www.svt.se/…/polisens-krafttag-mot-gangen…


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “SVT letar och finner 

  1. ulf

    Svt hm…..? Det är väl det Nordkoreanska sk humorprogrammet som socialisstaten sponsrar och har köpt för propaganda ändamål…? Dvs där alla anställda vällustigt slickar den Store Ledarens hand.?Med andra ord sk swish horor men utan swish,däremot statligt avlönad dresserad personal,som lydiga apor på zoo ungefär.??‍♂️?‍♀️?‍♂️?‍♀️

Kommentarer är stängda.