Carolin Dahlman: Skönmålarna ger Sverige dåligt rykte – Tjärna Ängar HAR problem

| 6 oktober, 2020

“Internationella studenter vid Högskolan Dalarna kräver att få slippa bo på Tjärna Ängar där studenter drabbats av inbrott, rån, trakasserier, och där arbetslösheten är skyhög och få pratar svenska. Tyvärr har tidigare protester tystats ner och viftats bort.

Mufassireen Ahmed och Peter Mattias Paweł Huld från studentkåren skrev häromveckan ett brev till ledningen om situationen för studenter som placerats i det utsatta området Tjärna Ängar i Borlänge.

Brevet är oroande läsning, men värst är att det inte är någon nyhet, att problemen har uppmärksammats men ignorerats.

Redan 2016 började studenter larma, delvis med anledning av att en tjej blev våldtagen och en annan attackerad. Drygt hälften av studenterna svarade i en enkät att de kände sig otrygga, vilket fick högskolans rektor Marita Hilliges att kräva att utländska studenter skulle slippa bo på Tjärna ängar.

Rektorn anklagades då för att “svartmåla” området. Dalarna Mot Rasism, Borlänge Multikulturella Förening och We are Dalarna ordnade en manifestation. Angelica Andersson från nätverket Dalarna mot rasism kallade det “ett rasistiskt påhopp”.”

Carolin Dahlman

Läs ledaren i KB


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: