Polisen ringde och mordmisstänkt och varnade att han var efterlyst

| 6 oktober, 2020

Arkivbild: Polisen söker med metalldetektor innanför avspärrningar på Hålsjögatan där mordet som mannen misstänktes för medhjälp till skedde. Foto: Johan Nilsson / TT

En man som polisen misstänkte kört ett fordon som användes vid en dödskjutning i Malmö var efterlyst och hans telefon avlyssnades. Då hörde de poliser som avlyssnade mannen ett oväntat samtal – en annan polis som ringde för att berätta för mannen att han var efterlyst.

Det telefonnummer som avlyssnades hade tagits över av en annan person än den misstänkte mannen, vilket polisen upptäckt och därför skulle avsluta avlyssningen. Men då reagerade utredarna på ett märkligt samtal.

En person ringde upp och berättade för den som nu hade telefonnumret om efterlysningen i tro att det var den misstänkte mannen som svarat. När utredarna kontrollerade numret upptäckte de att det var en polis som ringde – som nu åtalas för brott mot tystnadsplikten alternativt tjänstefel.

Svt


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “Polisen ringde och mordmisstänkt och varnade att han var efterlyst

 1. Carl den 12

  Boendes i Malmö och Lund, har mitt fulla stöd, då jag älskar dessa två städer, jag tyvärr aldrig mer kommer att besöka pga att det är No Go Zoner?

  Calle bor ändå i Göteborg, som också är en No Go Zon?
  Men, hur länge till❓❓❓
  Nu, gäller det att vi blir ett enat folk, som visar vilka det är som egentligen driver omkring det här landet, genom att arbeta och betala skatt??
  Regeringen och deras svek mot oss ursprungliga svenskar och svenska invandrare som bidrar och är en del utav oss, utgör ett brott mot oss skattebetalare som gör allt för att Moder Svea ska gå under?
  Vari, finns våra mänskliga rättigheter, till ett gott liv i ett gott land❓❓❓

Kommentarer är stängda.