3118: Presidenten

| 7 oktober, 2020

President Trump har gjort en del för utvecklingen av performancekonsten långt utanför konstvärlden. Coronaturen var onekligen en av höjdpunkterna. Medierna världen över kunde glädja sig åt feta rubriker och fina bilder och citat. En del anser att Trump är ett hot mot demokratin. Jag har svårt att tro det. Hans varje steg är övervakat och kommenterat. Däremot är han inte någon “värdig” president genom sina framträdanden. En president bör uppträda som man förväntar sig av en president. Trump är i alla fall ärlig genom att inte vara det. Sådan är politiken, men det skall den mera korrekte politikern dölja bakom vackra ord och försiktiga formuleringar.

För den enkle medborgaren är det svårt att förstå att USA som är ett tämligen folkrikt land inte har lyckats få fram mer än Trump och Biden. Den ene teatralisk den andre just ingenting. Å andra sidan är vår tid uppmärksamhetens epok och det fungerar ju.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Lars Vilks

konstkritiker och tidigare professor i konstteori vid Kunstakademiet i Bergen 1997 – 2003