Bil sprängd på John Erikssons väg i Malmö

| 7 oktober, 2020

Vid halv tre under natten mot onsdagen sprängdes det vid en bil på John Erikssons väg i Malmö. När polisen anländer så ser de att bildelar ligger på marken, att bilens vindruta är spräckt. Men också att fönster på ett intilliggande hus hade också krossats. Polisen spärrade av och tillkallade Nationella bombskyddet för att de skulle undersöka platsen. Vad denna undersökning gav är dock inte känt mer än att det varit en explosion.

Polisens tekniker har också varit på platsen för att säkra bevis men det är inte känt vad de funnit. De säger dock att det kan varit fler bilar som kan ha fått splitterskador men om några sådana upptäckts under natten är inte heller känt. Enligt polisen ska ingen person skadats vid sprängningen. De har även startat en utredning om allmänfarlig ödeläggelse.

https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/bilexplosion-i-malmo-nationella-bombskyddet-pa-vag
https://www.expressen.se/kvallsposten/larm-om-explosion-i-malmo-gnboj/