SAMEH EGYPTSON: Varför deltar inte Mattias Gradell och en representant för Muslimska Brödraskapet i presentation av Erövringen

| 7 oktober, 2020

Imam Mahmoud Khalfi. Inklipp bild: Sameh Egyptson

“Till bokpresentationen bjöds Mahmoud Khalfi, Chefen för Stockholms moské och relgionsprofessor Mattias Gradell, författaren till boken ”Bin Ladin i våra hjärtan” vars teser är omnämnd flera gången i Erövringen. Här är deras svar:

 

Från: Mahmoud khalfi <mahmoud.khalfi@stockholmsmoske.se>
Date: fre 18 sep. 2020 kl 22:18
Subject: SV: Länk till Erövringen Facebook

Hej bästa,

Tyvärr Sameh är en extremist och fanatisk islamofob som har mycket hat och massor av fördomar mot muslimska organisationer och trots att han  sökte fristad i Sverige för att slippa förföljelser från Mubarak regim som han själv säger, reste han tillbaka till en ännu värre Tyrann, till Sissi regim som har kommit till makten genom en militär kupp mot den fösta valde presidenten i Egyptens historia och han skrev sin bok ”Vita lögner” , vet Ni var skrev han sina svarta lögner, hos diktaturen Sissi, där nere i ”en oas av frihet och demokrati”… Sissi regimen som har fängslad tusental människor, dödat hundratal under olika kända massaker, torterat och dödat den italiensk studenten Giulio Regeni osv, men Sameh vågar inte säga ett ord om alla dessa massaker, tortyr och brott mot mänskliga rättigheter i hemlandet. Han skrev om ”islamister”, om muslimska organisationer i Sverige och i Europa, om broderskapet osv… allt detta är i linje med Sissi propaganda som vill legitimera hans militär kupp och diktatur  och samtidigt demonisera och svartmåla sina offren…

Det är en hel process om drev och häxjakt  i form  av ett beställd arbete som har ingenting att göra med forskning och akademisk arbete. Hur ska Jag debattera med någon som inte tro på dialog, inte tro på samexistens inte tro på mångfald, inte tro på mänskliga rättigheter för alla inte tro på demokrati och rättvisan. Han och hans skräp förtjänar ingen kommentar… från min del. Hoppas du kan fråga honom hur finansierade han allt detta ?.

Vill intervjua mig, vill du få information om moskén, om våra aktiviteter…,  du är hjärtligt välkommen.

Mahmoud Khalfi

Direktör & Imam

 

Inbjuden var också religionsprofessor Mattias Gardell i Uppsala. Gardells teser är omnämnda i boken.

Här är hans avböjande svar:

Från: Mattias Gardell <mattias.gardell@cemfor.uu.se>
Date: lör 19 sep. 2020 kl 09:14
Subject: RE: Medverkan i bokpresentation?
Cc: Mattias Gardell <mattias.gardell@cemfor.uu.se>

Tack för brev. Det jag sett hittills av hans arbete lutar mer åt konspirationsteori än seriös forskning. Såg presentationen på Facebeook. Islamolog blir han först efter att ha disputerat.

Vänligen,

Mattias Gardell”

 

Sameh Egyptson på sin blogg 

Köp boken Erövringen här


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: