Lucretia Borgia: Tidigare skolstatistik blir tillgänglig igen

| 8 oktober, 2020

Allmänheten kan som bekant inte längre kan ta del av landets skolstatistik, däribland betyg och vilka skolor som finns.

Men nu har Skolverket gjort ett nytt rättsligt ställningstagande som gör det möjligt att publicera den gamla statistiken. Dock bara information som funnits före den 1 september i år. Ny statistik kan inte publiceras på grund av rådande rättsläge.

“Skolenhetsregistret innehåller information om vilka skolenheter som finns i landet, kontaktuppgifter till skolorna och deras huvudmän. En ny förordning som regeringen ska besluta om under dagen gör det möjligt för Skolverket att åter publicera ett uppdaterat skolenhetsregister. Fram tills förordningen träder i kraft kommer Skolverket publicera den senast tillgängliga versionen av skolenhetsregistret.”

Skolverket


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •