Misstänkt farligt föremål utanför Mölndals sjukhus efter att 50-årig man sökt vård för splitterskador

| 8 oktober, 2020

Vid fem på torsdagsmorgonen kom en man i 50-årsåldern in på akuten i Mölndals sjukhus med splitterskador på händerna. Enligt polisen ska han ha berättat att han hittat ett misstänkt farligt föremål utomhus som sedan exploderat i hans hem i Gårdsten. Efter detta stoppade han det misstänkta föremålet i en påse och begav sig till akuten där han lämnade det utanför akutingången innan han gick in. Väl inne på akuten berättade han att odetonerade delar låg kvar utanför akuten.

Polisen tillkallades och hade strax efter fyra patruller på plats. Även Nationella bombskyddet tillkallades. Polisen spärrade av ett stort område vid sjukhuset men även vid mannens bostad i Gårdsten. Enligt uppgift gav dessa avspärrningar stora störningar på morgontrafiken i Mölndal. Vid sju-tiden meddelade dock polisen att avspärrningarna tagits bort då det misstänkta föremålet är borttaget från platsen. Enligt uppgift ska det undersökas på annan plats.

Vid åtta-tiden på torsdagen meddelade polisen att larmet avslutats och att polisen och räddningstjänsten lämnat platsen. De meddelade då också att de startat en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Enligt uppgift har den 50-åriga mannen inte svårt skadad. Han ska dock vara gripen i ärendet.
Det enda man ironiskt kan säga är väl att Sverige aldrig varit så tryggt och säkert som det är nu?

https://svt.se/nyheter/lokalt/vast/larm-om-misstankt-farligt-foremal-utanfor-molndals-sjukhus
https://www.expressen.se/gt/misstankt-farligt-foremal-vid-molndals-sjukhus/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Misstänkt farligt föremål utanför Mölndals sjukhus efter att 50-årig man sökt vård för splitterskador

 1. Carl den 12

  Blir man förvånad?

  Calle har vänt dessa ryggen till, som lever i förnekelse att Göteborg minsann är lika tryggt som det alltid har varit, med mentaliteten: “Så länge det inte drabbar mig”❗❗❗
  Känner inget som helst förtroende för er, ingen respekt och tillit, inför den kyla ni provocerar ut.
  Utan min ständigt återkommande frågeställning är:
  Vad har ni som lever och bor, som oftast på rätt adress att vinna på att förneka❓❓❓
  Och hur kommer det sig att ni är så avstängda?
  För mig står det klart, att era politiska åsikter går före era barns trygghet?
  Och andras trygghet, också?

Kommentarer är stängda.