Sprängning vid lägenhet på Fridhemsgatan i Helsingborg

| 8 oktober, 2020

Sprängningarna fortsätter runt om i det trygga och säkra Sverige. En av dessa inträffade vid halvett-tiden under natten mot torsdagen på en inglasad veranda eller balkong vid ett flerfamiljshus på Västra Fridhemsgatan i Helsingborg. Flera fönster ska ha krossats och det har uppstått skador på både verandan/balkongen och husfasaden. Enligt uppgift ska ingen person skadats vid sprängningen trots att det fanns personer i lägenheten.

Polisen spärrade av platsen samt tillkallade Nationella bombskyddet så de fick undersöka vad som sprängdes på platsen. Därefter har polisens egna tekniker tagit över utredningen. Polisen har också pratat med eventuella vittnen på platsen.
Enligt polisen har ingen gripits under natten.
En närboende säger till Kvällsposten: ”Det måste varit en kraftig explosion. Jag hoppade till i soffan och då bor jag ändå på en annan gata.”
En annan skriver till tidningen ”Fruktansvärd explosion”.

https://svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/detonation-i-helsingborg
https://www.expressen.se/kvallsposten/larm-om-explosion-i-helsingborg-m7r3v/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •