Lucretia Borgia om: MODERATERNA KOMMER ALLTID RÖSTA FÖR EN NY REGERING

| 9 oktober, 2020

För att väcka misstroende mot statsministern krävs 35 mandat i riksdagen, och Vänsterpartiet behöver därför hjälp med att få till en omröstning. 

Nu förtydligar M-ledaren att Moderaterna alltid kommer rösta för en ny regering, även om han anser att det hittills framstår som ”tomma hot” från Sjöstedt.

”Om Vänsterpartiet på allvar vill avsätta nuvarande regering så finns det majoritet för det varje dag i veckan”, skriver Kristersson på Facebook.  

“Hittills talar allt som Jonas Sjöstedt har sagt för att detta bara är tomma hot från vänstern. Vänsterpartiet är ute efter att stoppa reformer på arbetsmarknaden för att därefter rädda kvar Stefan Löfven som statsminister.”

https://www.facebook.com/UlfKristerssonM/posts/2814254095476929

Lucretia Borgia

Ulf Kristersson på Facebook:

MODERATERNA KOMMER ALLTID RÖSTA FÖR EN NY REGERING 

Omvärldens försök att förstå Vänsterpartiets hot om misstroende mot regeringen rullar vidare, och dimmorna blev om möjligt ännu tätare igår när Jonas Sjöstedt höll pressträff om saken.

Den stora frågan är inte hur Moderaterna kommer att rösta om frågan blir skarp i riksdagen. Den här regeringen borde aldrig ha tillträtt. Den har misslyckats med arbetslösheten och kriminaliteten. Den har kidnappats av Miljöpartiet i migrationspolitiken. Den förmår inte ta tag i Sveriges stora problem. Och den tar inte fasta på Sveriges alla möjligheter.

Vi röstade mot den här regeringen när den tillträdde efter valet och vi kommer självklart alltid rösta för att avsätta den. Den här regeringen är dålig för Sverige och Stefan Löfven är en dålig statsminister.

Frågan är alltså inte alls hur Moderaterna kommer rösta i en misstroendeomröstning – vi röstar alltid för att avsätta den här regeringen. Utan frågan är hur Vänsterpartiet kommer rösta. Det är bara om de verkligen menar allvar som regeringen tvingas avgå. Annars är misstroendet bara ett tomt hot.

Hittills talar allt som Jonas Sjöstedt har sagt för att detta bara är tomma hot från vänstern. Vänsterpartiet är ute efter att stoppa reformer på arbetsmarknaden för att därefter rädda kvar Stefan Löfven som statsminister.

Om Vänsterpartiet på allvar vill avsätta nuvarande regering så finns det majoritet för det varje dag i veckan. Låt det vara helt glasklart: varje gång riksdagen ska ta ställning till om den här regeringen ska vara kvar eller inte, så kommer Moderaterna rösta för att avsätta den.”


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: