Stor polisinsats i Frufällan i Borås sedan ung man skjutits.

| 9 oktober, 2020

Polisen i Borås larmades vid 12.30-tiden till området Frufällan i norra Borås då en skjutning hade skett där. Efter att polisen anlänt och en del sökande fann de en skottskadad person. Enligt uppgifter från Södra Älvsborgs sjukhus ska den skjutne vara en tonåring mellan 15 och 20 år gammal och tillståndet för honom ska vara ”allvarligt men stabilt”. Göteborgs Tidning skriver att han ska vara skjuten i bröstet men det är inget som polisen i nuläget vill bekräfta.
Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg säger: “Sådana uppgifter ska bara gärningsmännen, polisen och målsägaren känna till. Alltså hur många skott det varit och var de träffat.”

Polisen spärrade av platsen där ynglingen påträffades men vid 14-tiden så blev de säkra på att den platsen inte var platsen där skjutningen inträffade. så polisen söker nu efter denna med bland annat vapenhundar. Enligt SVT Västs utsända reporter så har polisen en stor insats på plats med cirka sju polispatruller varav flera i civilbilar. Dessutom bevakas området från luften med en polishelikopter.
Thomas Fuxborg säger: “Vi vet nog på ett ungefär var skottplatsen är, men därifrån till att hitta exakt plats och hylsor eller liknande är en annan sak.”

Den skjutne ska enligt transporterat sig själv en bit från själva brottsplatsen. Vid 15-tiden meddelade polisen att de arbetar med att få fatt i eventuella gärningsmän. Enligt mediauppgifter ska det röra sig om två tonåringar, men det är inget som polisen vill bekräfta.
Thomas Fuxborg säger: “Jag har fortfarande inte fått någon bekräftelse på att vi har hittat själva brottsplatsen så den letar vi efter fortfarande. Sedan letar vi så klart för fullt efter gärningsmannen eller gärningsmännen.”
Ännu klockan 16 har polisen inte gripit några för skjutningen trots att de enligt uppgift har indikationer på vem eller vilka som kan ligga bakom skjutningen.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/tonaring-skjuten-i-boras?fbclid=IwAR1NKBHDa1olsjhrZ56nkZzmdgTvmbDRadpm1UJ6rqpcFQbKFgzVYtCz7JI
https://www.expressen.se/gt/krim/tonaring-skjuten-i-brostet-stor-insats/?fbclid=IwAR3pUYzFh8FqddErpv2Zq6Mc0vOHSpyaIMkcjc_x8Jgrl_DxhzLPl0Cr910
https://brottsplatskartan.se/vastra-gotalands-lan/skottlossning-misstankt-boras-frufallan-175370

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •