LÄSVÄRT. Christina Toledano Åsbrink: Därför ropar muslimska demonstranter ”döda judarna” och ”förinta Israel” – och de menar vartenda ord

| 10 oktober, 2020

När Israel och judarna utropar självständighet på före detta muslimsk mark är det likvärdigt med ett dhimmi-folk som gör uppror, skriver Christina Toledano Åsbrink. (Bild från upploppet i Rosengård nyligen, där folk uppges ha ropat antisemitiska slagord.) Foto: TT

Varför ropar muslimska demonstranter ”döda judarna”?

Alltför många demonstrationer i bland annat Sverige urartar till antisemitiska evenemang, där slagord som ”döda judarna” och ”förinta Israel” ekar över gator och torg. Varför är det så?

Först och främst sker det när det finns en större mängd muslimer med i demonstrationståget. För det andra är det även så att staten Israel har fått ta över den individuella judens roll. Juden, som i millenier har blivit diskriminerad och våldförd på av den kristna och muslimska världen.

Men, det är endast i den muslimska världen som diskrimineringen är institutionaliserad i religionen, först genom jihad, som i sin tur leder till så kallad dhimmi-status.

Den universala nivån innebär att dhimmi-status gäller alla icke-muslimer, det vill säga inte bara judar och kristna. Här kan icke-muslimer, genom att fullgöra sina skyldigheter som dhimmi, få rätt till ett slags ”beskydd” mot trakasserier av majoriteten.

Dagens arabiska attityd mot Israel och judarna härstammar alltså ur traditionell muslimsk attityd mot dhimmi-folken, i ett system som kan få Sydafrikas vedervärdiga apartheid-lagar att verka ödmjuka. Det handlar om temporär tolerans av andra, vilken när som helst kan ändra riktning till död och plundring.

Så när Israel och judarna utropar självständighet på det som under en period varit muslimsk mark är det likvärdigt med ett dhimmi-folk som gör uppror, vilket naturligtvis måste straffas hårt och skoningslöst. Det innebär att Israels själva existens inte kan accepteras inom islam, så som den ser ut i dag.

Därför ropar muslimska demonstranter ”döda judarna” och ”förinta Israel” – och de menar vartenda ord. Tro aldrig något annat!”


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: