Lucretia Borgia: Umeåforskaren: ”Vi klarade flyktingkrisen bra”

| 10 oktober, 2020

Möt Lars-Fredrik Andersson. Han är docent i ekonomisk historia på Umeå universitet, och han tycker att invandringen är en investering. Invandrarna kommer att rädda ekonomin p.g.a. att vi har en åldrande befolkning. Att även invandrarna kommer att bli gamla – och många redan är i pension – reflekterar han inte över.

“Lars-Fredrik Andersson är docent i ekonomisk historia på Umeå universitet och har bland annat forskat på hur de europeiska ländernas ekonomi och arbetsmarknad påverkades av flyktingkrisen 2015. Han menar att man borde se på invandringen som en investering.

Lars-Fredrik Andersson säger att Sveriges ekonomi hade goda förutsättningar att klara av krisen 2015 och att den höga flyktinginvandringen kommer att hjälpa Sverige att i framtiden klara problemen med en allt äldre befolkning.

– Hade vi inte haft den här flyktinginvandringen, de senaste 10-20 åren, skulle vi haft en situation med en större grupp äldre i befolkningen som hade fått jobba högre upp i åldrarna för att klara av de offentliga finanserna.

Han fortsätter:

– Så på det sättet är det positivt med en invandring, eftersom det avlastar en demografisk motvind som vi annars skulle uppleva som mycket starkare.”

P.S. Lägg märke till t-shirten. Enough said…

SVT.SE

Lucretia Borgia


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Lucretia Borgia: Umeåforskaren: ”Vi klarade flyktingkrisen bra”

 1. Lennart H

  Typiskt för SVT att han får breda ut sina åsikter utan att man har en ”expert” som har motsatta åsikter. PS = Partisk Sosse-tv.
  De som är informerade vet att nationalekonomer som Tino Sanandaji har räknat fram att invandringen inte på något sätt räddar demografin och sysselsättningen. Andersson har gjort ett flertal felaktiga uttalanden tidigare, så SVT borde inse att han inte är tillförlitlig. Dessutom går det inte jämföra invandringen på 90-talet från Europa med invandringen 2015 från Mena-länderna.

Kommentarer är stängda.