Man knivhuggen till döds i Tessinparken på Östermalm

| 10 oktober, 2020

Vid 18.20-tiden på fredagskvällen larmades polisen till Tessinparken på Östermalm i Stockholm då förbipasserande hittat en allvarligt skadad man utomhus på platsen. Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans. Det var dock under kvällen oklart hur skadad mannen var, men strax efter midnatt meddelades att mannen avlidit av skadorna.
Polisens presstalesperson Eva Nilsson sade: “Mannen var stucken med ett vasst föremål, troligen en kniv.”

Polisen har spärrat av platsen där mannen hittades men ännu strax innan ett på natten visste de inte om det var där som brottsplatsen var eller om mannen tagit sig dit. Polisen arbetade på kvällen med att bilda sig en uppfattning om vad som hänt. De talade med vittnen på platsen men de knackade också dörr i de närliggande fastigheterna för att söka vittnen till dådet.
Det inleddes också en förundersökning om försök till mord alternativt försök till dråp under kvällen.

Denna brottsrubricering ändrades efter mannens död till mord.
Enligt polisen så finns uppgifter om att en misstänkt gärningsperson ska ha sprungit från platsen, men ännu på lördagsmorgonen fanns ingen misstänkt eller gripen för mordet.
Så man borde väl fråga Östermalmsborna om de inte känner att Sverige blir allt tryggare och säkrare?

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/man-allvarligt-knivskadad-pa-gardet?fbclid=IwAR3RGnoFKUQ21B79sLraKEzU410DBD0OMsto9y0hJVRl2iq6DuflEFSvF8M
https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/mord-drap-forsok-stockholm-gardet-175405