Sprängning på Länsmansgården under lördagskvällen, fyra personer gripna

| 11 oktober, 2020

Vid 22.40-tiden på lördagskvällen larmades polisen till en till en kraftig explosion i en trappuppgång på Länsmansgården i Göteborg. Enligt uppgift var sprängningen så kraftig att entrédörren till trapphusen blåstes helt ut. Enligt initiala uppgifter skulle ingen person skadats vid sprängningen, detta ändrades dock senare under natten då det kommit uppgift om att en yngre flicka fått lindriga splitterskador och fördes till sjukhus med ambulans för vård.

I samband med sprängningen så kom uppgifter om att det fanns ytterligare ett ”misstänkt farligt föremål” vid en entré till ett bostadshus i närheten. Enligt samma uppgiftslämnare så ska Nationella bombskyddet tagit hand om och avlägsnat detta föremål, dock vill uppgiftslämnaren inte svara på om föremålet var skarpt eller inte. Initialt skulle detta misstänkt farliga föremålet inte utgjort någon fara för allmänheten.
Detta ändrades dock under söndagsmorgonen då det kommer uppgifter på TV4 Nyhetsmorgon om att föremålet ska ha varit en skarpladdad bomb.
Båda platserna ska fortfarande vara avspärrade under söndagsmorgonen.

Flera polispatruller och en helikopter deltog under natten i jakten på gärningsmännen. Och enligt uppgift greps fyra personer under natten. Dessa är nu misstänkta för försök till mord.
Under utryckningen till sprängningen var dock olyckan framme för två polispatruller då de krockade med varandra i en korsning. Vid denna olycka fick tre poliser föras till sjukhus med ambulans för olika typer av frakturer. Den fjärde polisen hade enligt olycksrapporten inga omedelbara skador men fördes ändå till sjukhus för vård. Enligt polisen ska dock inga av de skadade poliserna ha några livshotande skador.

https://svt.se/nyheter/lokalt/vast/explosion-och-bomblarm-i-goteborg
https://www.expressen.se/gt/just-nu-explosion-i-trappuppgang/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •