Stefan Löfven ljuger – igen

| 11 oktober, 2020

”Vi ska inte tillbaka till det vi hade 2015”, säger Löfven om migrationspolitiken. Men stämmer verkligen det påståendet? Är det inte så att Löfven gör det han kan allra bäst, vända svenska medborgare ryggen i en Sveriges ödesfrågor? 

Stefan Löfven har sagt ja till ökad invandring genom att ställa sig bakom MP:s förslag. MP vill införa ”särskilt ömmande skäl”, som en ny grund för vuxna utan asylskäl att få stanna i Sverige. Det säger sig självt att just förslaget i huvudsak och alltid kommer åberopas och därmed kommer övriga åtstramande förslag att kastas ut genom fönstret, så som: ökat försörjningskrav, tillfälliga uppehållstillstånd och åtstramningar vad gäller anhöriginvandringen. 

Hittills i år har 68 000 personer beviljats uppehållstillstånd, en tredjedel är anhöriga till dem som fått uppehållstillstånd, en tredjedel är arbetskraftsinvandring, eller som Widar skriver i Folkbladet, förklädd invandring och slutligen en mindre del, ca 6000, som fått uppehållstillstånd av olika andra skäl. https://folkbladet.se/artikel/4r1w4q3l

MP vet vad de vill. De vill ha en ökad invandring. De har tagit strid och sagt att ett volymmål tullar på deras medmänsklighet. Hur andra känner, tycker eller tänker struntar de högaktningsfullt i. Oavsett vad så är de övertygade om att alla invandrare som kommer hit har sprungit över minfält. Så hör sa Isabella Lövin i juni i år: ”Om det var du och jag som tvingades ta med familjen över ett minfält mitt i natten skulle vi vilja att rätten att söka skydd också skulle gälla oss.”

Förhoppningsvis sätter riksdagen stopp för förslaget. Ur Sveriges perspektiv är det dock illavarslande att man fortsätter att köra över svenska medborgares vilja och därmed bidrar till en redan djup polarisering mellan människor. Illavarslande är det också för alla som kommit hit och som försöker göra sitt bästa för att klara ett liv i Sverige med allt vad det innebär: bostad och jobb så att även de kan bidra till vår undernärda välfärd. 

Det är i alla fall inte konstigt att hatet på olika fronter växer eller att krockarna blir allt svårare.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp