Fredrik ”En helt vanlig Svensson” Andersson: ”- I Sverige finns det en sorts konsensus om att Trump är farlig och en idiot…”

| 12 oktober, 2020

Photographer: Erin Schaff/The New York Times/Bloomberg via Getty Images

I TV4:s Nyhetsmorgon fredagen den 2 oktober sa SVT:s förra VD Eva Hamilton, ”- I Sverige finns det en sorts konsensus om att Trump är farlig och en idiot… ingen gillar ju Trump i Sverige”.

 

Kanske inte så konstigt att den tidigare högsta chefen för den statliga televisionen och landets största vänsterextrema propagandamaskineri har sådana åsikter men titt som tätt dyker det upp artiklar debattinlägg, insändare etc. som är skrivna av annars sansade personer och som i affekt ondgör sig över president Trump.

 

Hur kommer det sig att USA:s 45:e president så till den milda grad kan reta upp folk?

 

Först och främst tror jag det beror på att många svenskar okritiskt sväljer de vänsterliberala  mediernas extremt vinklade rapportering om vad som händer i USA, som t.ex.  artiklar med denna typ av rubrik ”Donald Trump ville lämna sjukhuset i superman-tröja” (Expressen 11 oktober).

Det skrivs väldigt lite, om ens någonting alls, om politiken som förs av de styrande Republikanska partiet. Det skrivs desto mer om personen Donald Trump och vad han påstås ha sagt och gjort.

 

Borde det inte vara en varningsklocka för gemene man när det är så uppenbart att medias rapportering om USA:s president i bästa fall lägger sig på skvallerjournalistisk nivå och allt som oftast handlar om rena personangrepp utan vare sig substans eller realpolitiskt innehåll?

 

Det kanske även handlar om att en majoritet av oss svenskar förlorat förmågan och framför allt viljan att själva inhämta information och bilda oss en egen uppfattning.

Som hos snabbmatsrestaurangernas drive-thru har vi blivit vana att, likt gapande fågelungar, bli matade med tillrättalagda munsbitar av ”information” i lättuggat format av makthavare och media.

 

Om vi drar lite paralleller mellan USA och Sverige så kan vi konstatera att dagens Demokratiska parti med Joe Biden i spetsen väldigt väl kan liknas vid vårt eget vänsterblock (V+S+MP+C+L) vad gäller såväl politisk agenda som retorik men att vi inte lika lätt kan säga att M+KD skulle kunna motsvaras av det Republikanska partiet då M+KD hamnar längre vänsterut ut på en höger-vänster-skala.

Av riksdagspartierna är det endast SD som kan sägas ha liknande politik som det Republikanska partiet. För de som vill ha en utförligare beskrivning av detta rekommenderar jag följande utmärkta debattinlägg skrivet av Kroon, Berenett, Palmlöv från Konservativa Förbundet och publicerat på NyheterIdag (https://nyheteridag.se/debatt-svensk-hoger-bor-inte-stodja-amerikansk-vanster/).

 

För den vetgirige så kan jag även rekommendera att läsa Ronie Berggrens bok ”Donald Trump – en synnerligen amerikansk president” som ger en annorlunda och mer nyanserad bild av världens nu kanske mäktigaste person. En bok som tillsammans med George Orwells ”1984” borde vara obligatorisk läsning för elever på högstadiet och gymnasiet.

Så här skriver Anders Edwardsson, Doktorand, Catholic University of America, Washington D.C,

“-Med sin bok klär Ronie Berggren av inte bara svenska medias överdrifter och lögner. Han erbjuder också svensken en välbehövlig historielektion om vad USA är och står för och förklarar varför landet är annorlunda.”.

 

Mer info om amerikansk politik ur ett svenskt perspektiv – Amerikanska nyhetsanalyser (http://usapol.blogspot.com/)

 

Jag är en stor anhängare av 80/20-regeln som i min tillämpning innebär att man inte kan vänta sig ett 100%-igt utfall utan att 80% är gott nog.

Applicerat på president Trump så skulle det innebära att 80% av allt han gjort och gör för sitt land och det amerikanska folket är bra eller mycket bra.

När jag tittar på den långa listan av vad han faktiskt åstadkommit under fyra år som president så tror jag han klarar 80% med råge, President Donald J. Trump’s Accomplishments List (https://www.magapill.com/)

 

Tänk om det svenska folket kunde vakna ur sin slummer och försöka ta in vad som sker i omvärlden istället för att oroa sig för vem som blir utröstad ur Idol, Paradise Hotel, Robinson, Bonde söker fru. Farmen, Melodifestivalen m.fl.

 

Tänk om vi i Sverige hade politiker som kunde leverera resultat och infria givna löften som president Trump, då skulle vår situation i konungariket Sverige vara mycket annorlunda.

 

Med vänliga hälsningar

Fredrik ”En helt vanlig Svensson” Andersson


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •