Greta Thunberg har talat 

| 12 oktober, 2020

Jag tog ett beslut när debatten om Greta Thunberg rasade som värst att inte kommentera hennes utspel. Hon var ett barn som jag upplevde utnyttjades av sin föräldrar och den reklambyrå som agerade språngbräda åt henne och hennes familj. 

Nu är hon äldre och uppför sig precis som kan förvänta sig av en ung människa som hyllas som en slags Messias av vuxna som inte reflekterar längre än vad näsan räcker. 

“Greta Thunberg riktar hård kritik mot Sveriges politiker efter gårdagens partiledaredebatt. I ett inlägg på Twitter skriver Greta att det inte synts ”nåt som helst tecken på klimatinsikt”. ”Gårdagens #pldebatt visar återigen att okunskapen och förnekelsen fortfarande är total,” skriver hon.” skriver Expressen.

Enligt Greta har ingen partiledare någon klimatinsikt, som om det vore det allra viktigaste just nu. Visst är det viktigt med insikter, men just här och nu finns det annat som pockar på som kräver svensk politiks uppmärksamhet. 

Vore det inte på sin plats att media tonar ner kulten kring Greta? Expressen borde lägga fokus på annat än att skriva om det Greta skriver på twitter. Det är faktiskt rent av löjligt.

Låt Greta vara ifred. Klimatdebatten överlever nog ändå. 


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: