Partiledardebatten – Löfven utmärker sig som vanligt 

| 12 oktober, 2020

Stefan Löfven sa stolt under partiledardebatten och Socialdemokraterna twittrade glatt ut kanske en av de mest idiotiska saker jag hört honom säga: ”Vi har fullt på våra fängelser. Och vi bygger fler. Vi ska jaga de gängkriminella 24 timmar om dygnet året runt.” 

Är det något att yvas över, att våra fängelser är överfulla? Kriminalvården har gått upp i stabsläge på grund av platsbristen. Och vilka risker medför inte överfulla fängelser? Stefan Löfven tycktes ändå se haveriet som en stor framgång. Löfven med regering har tidigare aktivt dragit ner på fängelseplatser. Samtidigt som de öppnat för en enorm befolkningsökning, vad inbillade de sig? 

Brott och invandring har länge varit ett förbjudet område att ta upp. Nu finns mer fakta på bordet, personer med utrikes bakgrund, definierat som personer med minst en förälder född utomlands står för 58 procent av samtliga brottsmisstankar. vilket borde vara med i varje partiledardebatt där det ska pratas om att ”jaga gängkriminella” eller sexbrottslingar. Och nej, man kan inte skylla allt på socioekonomiska omständigheter. Och nej, man liksom inte bara skita i att ta hänsyn till det. Den svenska migrationspolitiken har lett till mer fattigdom, mer kriminalitet, mer utanförskap och fler gängbildningar.

Riktigt barnsligt och helt vänt från verkligheten blev det när ”Hassan 13 år, som tröttnat på skolan och som låg i riskzonen först rekryteras till gängkriminella”, togs upp. Det om något var att förminska ett av landets största problem. Gängkriminaliteten är samhällshotande NU.

Det sades förstås inte ett ord om kopplingen mellan migrationen och brottsligheten. Det var obegripligt sett till S och MP så kallade överenskommelse och fullständigt obegripligt sett till våra samhällsproblem. När ska en partiledardebatt ägnas åt att prata om det som faktiskt brinner i knutarna? Jag skiter faktiskt i prat om skatt, jobb och annat. Vi måste i första hand kunna vara trygga i vårt land. Det finns ingen med lite självbevarelsedrift som kommer stanna kvar i Sverige, betala skyhög skatt och samtidigt fortsätta riskera sin egen och sina barns trygghet.

Det är uppenbart helt omöjligt för rödgröna politiker att ta in att inga pengar i världen eller sociala insatser kommer förändra kriminaliteten i Sverige. För så länge vi fortsätter att göda segregationen med den migration vi har, så kommer den utvecklingen fortsätta. Och som jag förstått det är regeringens fortsatta politik, mer invandring. 

Per Bolund (MP) tappade fokus tidigt. Han lät sig provoceras av SD så till den milda grad att han skakade på huvudet åt allt som Jimmie Åkesson sa, även när Åkesson sa: ”jag vet att du är fullt kapabel att förstå detta”. Faktiskt lite kul ändå. 

Annie Lööf påstod att nyanlända står i kö för att få komma in på arbetsmarknaden men att de inte får några jobb, man tror knappt att det är sant. Det handlar väl om kompetens, utbildning och den egna viljan. Dessutom skaver det rejält när prat om att folk ska få lämna sitt arbete (för vidareutbildning) för att nyanlända ska få komma in. Självklart ska arbetslösa arbeta men så länge man tjänar bättre på att leva på bidrag kommer arbetslösheten fortsätta att vara hög. Och vad ska vi göra med rekordarbetslösheten och de hundratusentals permitteringar och varsel som på grund av Covid-19 drabbar Sverige och svenskarna just nu? 

En annan vinkel på jobb och bidrag är att hade det varit lönsamt att arbeta hade det inte varit så många kriminella som gått på bidrag utan arbetat istället. Hade brott inte lönat sig mer hade fler arbetat. 

Annie Lööf sa också att Sverige ska ha en invandring som gör att vi klarar integrationen, men snälla! Då skulle aldrig Stefan Löfven blivit statsminister eller dessa oheliga allianser ha bildats. Fjäsket för MP har slagit ut Sverige och svensk politik fullständigt.

Jonas Sjöstedt (V) som har en historik av att göra utspel och utfästelser utan att följa upp i handling, fegade ur om att fälla regeringen. Nu säger han till Aftonbladet att han inte alls luras om att avsätta regering-Löfven. Pyttsan, någon borde syna den bluffen och se om Sjöstedt är beredd att fälla regeringen.

Kan vi alla bara enas om att byta regering är ett måste. Det handlar om att försöka skapa ett bättre Sverige och rädda det som går att rädda. Och kan alla bara sluta lyssna på rödgröna som nu skriker om att det är ”fruktansvärt populistiskt och farligt” att Ebba Busch vill byta ut regeringen. Det vill många fler hon att det ska hända.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Partiledardebatten – Löfven utmärker sig som vanligt 

 1. Anders

  Så stod han där , Kejsaren , helt näck .
  Grötmyndig , med allvarlig min och rynkad panna .
  Så skulle han förklara hotet mot Löfven . Som inte var något hot .
  Vad var det för besked som kom .
  Inte helt säkert , men jag tror det var lurvigt.

 2. Carl den 12

  Hade varit mer intressant om Stadsministern hade svarat rakt och ärligt på varför, fängelsena i Sverige är överfulla ?

  Calle tycker sig tro, att det är en lättvindig övertro på att kriminaliteten är en qvickfix till en “livsstil” att komma åt “lättförtjänta” pengar, om man inte fått med sig sunt förnuft och moral hemifrån?
  Ursprungliga Svenskar vet att rätt väg att gå är, att studera, arbeta, spara, ta banklån.
  Man, får ingenting gratis❗❗❗

Kommentarer är stängda.