3122: Naket

| 13 oktober, 2020

‘Medusa With the Head of Perseus’, by artist Luciano Garbati.
COURTESY OF MWTH PROJECT AND THE ARTIST

Att sätta ned sin fot på fast mark är inte det lättaste. I konstsammanhang är det naturligtvis inte annorlunda. Den tämligen kände konstnären Luciano Garbati som ägnar sig åt klassisk skulptur skapades för ett par år sedan en idag svår gestaltning: Dam utan kläder.

Fortfarande kan man pröva den antika mytologin som kontextuell påklädning och i det här fallet laddar konstnären med Medusa, en hårdför dam vars blick förvandlade den seende till sten. Kan vara feministiskt korrekt. Men bara kanske. Trots allt är det ju… (artnews)


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Lars Vilks

konstkritiker och tidigare professor i konstteori vid Kunstakademiet i Bergen 1997 – 2003