Bilbrand i Staffanstorp visade sig vara ett sprängdåd

| 14 oktober, 2020

Bilbränderna fortsätter i oförminskad intensitet runt om i Sverige. Vid 5-tiden på onsdagsmorgonen var det Staffanstorps tur att bli en del av statistiken. Det var då som polis och räddningstjänst kallades till Järnvägsgatan i samhället på grund av en bilbrand.
Men var det bara en brand frågade sig vittnen till branden?
Det frågar sig de närboende då de hört en kraftig smäll eller explosion i samband med branden. Och efter att polisen hört dessa vittnesuppgifter på platsen så har nu bilbranden tagit en annan vändning. Polisen spärrade av platsen och kontaktade Nationella bombskyddet.

Polisen var dock inte säkra på morgonen när bombskyddet skulle komma, men polisens presstalesperson Jimmy Modin berättade att de var på väg för att undersöka bilen. Enligt polisen så finns inga uppgifter om att någon skadats i samband med explosionen eller bilbranden. På onsdagseftermiddagen uppdaterade polisen uppgifterna om sprängningen och branden med att undersökningen på platsen är färdig och avspärrningen hävd. Skador på bilen tyder på att det varit någon form av detonation och ärendet rubriceras inledningsvis som allmänfarlig ödeläggelse.

https://www.expressen.se/kvallsposten/kraftig-small-vid-bilbrand-bombskyddet-pa-vag/
https://brottsplatskartan.se/skane-lan/detonation-staffanstorp-jarnvagsgatan-175831

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.