Har man inte asylskäl så har man inte 

| 14 oktober, 2020

Det är i sak inte 21-åriga Khodabakhsh Qasimi fel att det blivit som det blivit. Det är de ideologiskt blinda politiker med svårartat behov av att känna medkännande som är svaret skyldig. 

Vi har tyvärr politiker som lever i en fantasi. De driver därför igenom det ena idiotiska förslaget efter det andra. I deras Utopia finns inga hinder eller konsekvenser. 

Gymnasieamnestin mötte hårt motstånd från oppostionen, Lagrådet och folket men inte brydde sig de ideologiskt blinda om det. De körde över alla med förklaringen att det är att vara medmänsklig. Alltså samma motiv som drev fram den stora flyktingvågen 2015, något som förde med sig svåra och enorma sociala och ekonomiska konsekvenser. 

De ideologiskt blinda bryr sig aldrig om sådant, inte heller om vad som händer om man pressar ett land för hårt. Alla som lever i verkligheten är fullt medvetna om hur det ser ut med jobb, bostad och annat för att klara sin eget liv och sin egen försörjning. 

Alla utom de ideologiskt drivna. Deras medmänsklighet har resulterat i att många ensamkommande lockats över till kriminella gäng vilket i sin tur har lett till mer utanförskap. Därmed har de ideologiskt blinda bidragit med att utöka våra parallella samhällen och därmed till ökad kriminaliteten, sociala oro och otrygghet. 

SVT tillhör de ideologiskt blinda. Det är därför just den här artikeln är vinklad mot att vi ska ömma för den drabbade. Och det ska vi, det är inte individens, fel men rätt måste vara rätt, och ett Ja eller Nej måste också vara just det. Det visar SVT:s artikel tydligt. 

Svt


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.