Historieförnekelse, antisemitism och hat mot “alt-högerns nättroll”. Beredskapmuseet bjuder på bokrecension

| 14 oktober, 2020

Beredskapmuseet har efter att inte lyckats med historieförnekelse och tystande av Aron Flam gjort en bokrecension av “Det här är En Svensk Tiger”. Förutom den torftiga recension handlar det mest om hat mot så kallade nättroll, alt-höger, och “medlemmar i Extremhögerpartier”.

“BOKRECENSION

av den historierevisionistiska boken som kallas ”Det här är En Svensk Tiger”

Eftersom alt-högerns nättroll effektivt stoppats från kommentarer på Beredskapsmuseets sida är det lugnt här igen. 

Vi påpekar nu följande för att understryka att den bok som det varit så mycket ståhej om givetvis har studerats av museets historiker. 

Sammanfattningsvis konstateras att boken, som tyvärr sålts i ett större antal upplagor pga alt-högerns gillande av omslaget En Svensk Tiger prytt med en svastika, inte är någon bok om ”Nazityskland och Sverige”. Boken används av politiska partier på extremhögerkanten bl a i syfte att framställa socialdemokratin som nazister under andra världskriget. Målet för extrempartierna och bokens författare är gemensamt: ”krossa socialismen”. Bana väg för extremhögern. Utan skrupler använder förlaget genom utgivning av boken vår historia för syftet. Dylikt arbetssätt delas av både diktaturer och extrema grupper i demokratier på både vänster- och högerkanten. 

Boken byggs på konspirationsteorier, den hänvisar till tidningsrubriker(!) som källor, förteckningen av källorna i boken används inte och/eller kan inte identifieras som källa till påståenden i texten, som i sin helhet är bokstavligt svammel om bl a Olof Palme, utmålande av socialdemokraterna som älskare av Palestina och hatare av Israel, utpekande av just socialdemokraterna som nazistkollaboratörer under andra världskriget, trots att Sverige då leddes av en samlingsregering med en icke politiskt tillsatt utrikesminister. Med mera. Enligt boken är oavsett vilket socialdemokratin och socialismen roten till allt ont. 

Bokens innehåll har inte gått att kritisera då alla former av försök har angripits från alt-högern och medlemmar i Extremhögerpartier med påståenden om att den som kritiserar måste naturligtvis vara socialdemokrat och att all form av kritik endast är av den anledningen. Så det där med ”yttrandefrihet” och ”censur”, det förefaller gälla enbart för dessa människor, inte för någon annan än för dem. Men det förefaller tilltala vissa journalister, vars politiska agenda verkligen måste fram. Det är ofattbart hur vissa journalister har betett sig i det här ärendet. De har angripit Beredskapsmuseet och hela museiverksamheten, utmålat museet som yttrandefrihetskränkande penningjagande censurmonster. Och nu uppmanar t o m en av dem, Peter Fällmar på HD, att Beredskapsmuseet ska hålla tyst. Allt för att museet vägrar tillåta historierevisionismen legitimitet genom otillåten användning av En Svensk Tiger. Ofattbart!

Detta är bara en liten del av vad som kan sägas om boken, som bör kallas historierevisionistisk, eller med ett modernare ord, en bok för politiskt historiebruk med syfte att skaffa sig makt. 

En Svensk Tiger har alltså använts olovligen av ett förlag som omslag på en historierevisionistisk bok. Beredskapsmuseet har nu prövat upphovsrätten som skydd mot användning av bilden i detta ytterst osmakliga sammanhang. Beredskapsmuseet kommer att fortsätta skydda bilden, som även med svastikan utgör Beredskapsmuseets upphovsrättsliga egendom enligt fredagens dom i Patent- och marknadsdomstolen.

Beredskapsmuseet kommer aldrig att tillåta användning av En Svensk Tiger i dessa sammanhang. Fortsättning följer. 

Slutligen. Det finns en särskilt viktig uppgift för ett museum i ett demokratiskt land.  Uppgiften är att återge vår historia korrekt. Annat bruk av historia är förkastligt. Därmed kommer den bok som nu recenserats aldrig att finnas i utbudet på Beredskapsmuseet. 

Ha en fin dag allihop!

Obs! Beredskapsmuseet bestämmer vilka kommentarer som får publiceras. Den vars kommentar raderas får gråta ut på sin egen sida. 

NÄTTROLLSAKTIONER, UPPDATERING 2

En konspirationsteori har uppstått hos nättrollen. De tror att de blir ”registrerade” när de blockeras. De har tillsammans skrivit ihop ett massmail som de skickar till museet med begäran om att få ut uppgifter med hänvisning till gdpr… Alla sådana mail skickas vidare till datainspektionen, så får de väl avgöra om Facebooks vänlistor, samt listor över blockerade personer, är ”olagliga”. 

Under natten har nättrollen också roat sig med att anmäla museets mail till diverse mailinglistor. Vi vill uppmärksamma nättrollen på att det där är fullständigt onödigt. Spam åker ner i skräpkorgen utan behov av åtgärder. 

Nättrollen har också gått in på museets Google-konto för att ge ettor i betyg och sprida omslaget på boken. 

Utöver det gör nättrollens egna skribenter allt de kan för att smutskasta både Beredskapsmuseet och de anställda på Beredskapsmuseet. Ingen skillnad alls görs mellan sak och person. Allt handlar om att få Beredskapsmuseet att hålla tyst, helt enkelt. Knäcka. Skada. Förringa. Allra helst tysta. 

Ilskan över att ha blockerats är total. En som av obegriplig anledning är riktigt arg på Beredskapsmuseet, Sven-Otto Littorin (jo, den avhoppade politikern), skrev ett glatt FB-inlägg den 13/10 att nu är museet minsann polisanmält. Orsak? Jo. För att nättrollen har blockerats. Enligt Littorin har de stackars nättrollen ”åsiktsregistrerats”  genom blockeringen, som hanteras av Facebook precis som vänlistor, gillalistor etc. Museet anklagas dessutom, helt gripet ur luften, för att ha publicerat en lista över de som blockerats… Hur sjukt det än låter, så sprids nu detta illvilliga skvaller som ”sanning” bland de blockerade, och de som känner sympati för de blockerade…

Allt detta för att Beredskapsmuseet har recenserat en historierevisionistisk bok. Observera att icke ett enda inlägg från nättrollen har handlat om recensionen av boken. Inte. Ett. Enda. 

Information till nättroll och högerextrema: Yttrandefrihet gäller åt båda håll. Tagga ner!”

Beredskapsmuseet på Facebook 


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Historieförnekelse, antisemitism och hat mot “alt-högerns nättroll”. Beredskapmuseet bjuder på bokrecension

 1. Gnurduff Von Vinkelstjärt

  Kan inte tänka mig att en girig och dålig förlorare skriver något läsvärt om ämnet de just förlorat i !

  Svar
 2. Andreas Persson

  “En konspirationsteori har uppstått hos nättrollen”
  Detta är felaktigt, jag har själv vittnat om det barnsliga beteendet som författaren av deras Facebook kommentarer skrivit. De rent utav ljuger om sina egna raderade kommentarer där de säger sig ha en lista på folk de blockerat med uppmaning om att “den som behöver” kan begära ut listan och skyller sedan detta på nättroll.

  Jag har inget problem med att bli blockad av dem, det har de all rätt att göra, men när jag själv läste deras kommentar om att jag ska ha hamnat på någon lista som alt-höger och att de sedan raderar det och skyller ifrån sig så blev jag orolig.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.