“If you can’t do the time don’t do the crime”, det är nog något som Eddie Jobe skulle tänkt på så hade han inte behövt skriva en nådeansökan till regeringen

| 14 oktober, 2020

Gängledaren Eddie Jobe som dömts till fängelse i fyra år och två månader i Högsta domstolen för att förberett ett mord på en gängrival i Göteborg gråter nu ur i Expressen. Detta för att han ska avtjäna straffet på säkerhetsavdelningen Fenix på Saltvikanstalten vilket Eddie Jobe tycker är förskräckligt. Han har nu bett regeringen om nåd då han menar att förhållandena är för tuffa på avdelningen.
Jag kan bara säga likadant som Baretta sa i TV-deckaren som gick på SVT på 70-talet, “If you can’t do the time don’t do the crime”.
Det devisen hade han kanske haft nytta av innan han gjorde upp planerna på att mörda en annan människa?
Då hade han kanske inte suttit där han nu sitter och tyckt synd om sig själv.

Då hade han inte behövt skriva detta till justitiedepartementet, “Undertecknad anser att de åtgärder som vidtagits gentemot undertecknad är sådana att det föreligger skäl för regeringen att mildra påföljden. Främst då med anledning av den placering undertecknad fått, inkluderat utformningen, restriktionerna, underkastelse samt intrånget i ens privatliv, likväl som avsaknaden av rehabilitering och återanpassning i samhället.”
Då hade han inte behövt beskriva säkerhetsavdelningen på Saltvik som värre än ett säkerhetshäkte. Inte beskriva det som ”ett fängelse i fängelset”.

Om nu Eddie Jobe inte begått dessa brott så hade han kunnat ringa de samtal han så gärna vill göra, då hade han kunnat få besök och besöka andra som han så gärna vill. Men är man så dum att man begår sådana brott som han dömts för så ska han inte få ha dessa privilegier, då ska han heller inte få ta några promenader och känna solens strålar vidröra sin hud, för “If you can’t do the time don’t do the crime”, det skulle vara något han skulle tänkt på innan han begick brottet. Sen det påståendet han skrev i sin nådeansökan om att han vill återanpassas i samhället är där säkert ingen som tror på, han saknar bara sina kriminella vänner. Och det är också det som Kriminalvården tror och det var därför han placerades just på Saltvik.

https://www.expressen.se/gt/krim/gangledarens-vadjan-fran-sakerhetsanstalten/?fbclid=IwAR1_xTGhitgkNFXDDlmwiSEk0d79y3fZXmeQKOMEi_6zTBAhARfOeFVp_FQ
https://www.youtube.com/watch?v=Jes-iZzy_Tk

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.