BÖGHATANDE INVANDRARE MISSHANDLADE PAR SOM HÖLL HAND – FÅR SAMHÄLLSTJÄNST

| 14 oktober, 2020

“Tre syriska män misshandlade två män som höll varandra i hand på Göteborgs  centralstation. Tingsrätten finner att det är ett hatbrott. Men straffen blir ändå låga, och syrierna slipper utvisning. 

De tre gärningsmännen har uttalat sig föraktfullt mot målsäganden med avseende på deras sexuella läggning. Detta är därmed klarlagt att ett motiv för den efterföljande misshandeln varit att kränka målsägandena på grund av deras sexuella läggning. Det är försvårande för gärningsmännen att det är visat att ett motiv för gärningen varit att kränka målsägandena för deras sexuella gärning.

Denna kränkning har orsakat målsäganden ett påtagligt psykiskt lidande och lett till att de inte vågar visar sin relation offentligt i samma utsträckning som före misshandeln.

Alla tre är tidigare straffade för för brukande av falsk urkund, bidragsbrott och narkotikabrott.

Straffvärdet för misshandeln är för den minst aktive tre månaders fängelse och för de två mer aktiva fyra månaders fängelse. En av dem är dock under 20 år, vilket reducerar straffvärdet till tre månader.

Men eftersom två av dem har samtyckt till samhällstjänst och av frivården bedömts som lämpliga för detta, slipper de fängelse och får 100 respektive 120 timmars samhällstjänst.

Åklagaren har inte yrkat på att de ska utvisas, och därför prövar inte tingsrätten den frågan.”

SAMTIDEN


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “BÖGHATANDE INVANDRARE MISSHANDLADE PAR SOM HÖLL HAND – FÅR SAMHÄLLSTJÄNST

 1. Carl den 12

  I dom bästa utav världar, så önskar man att Sverige hade kommit mycket längre ang HBTQ kärleken och att människor ska kunna känna sig trygga?

  Calle tycker sig se att Sverige går mot ett mer diskriminerande samhälle.
  Här har man kämpat emot kristendomens syn på homosexualitet, men uppenbarligen så ska minoritetsgrupper fortfarande tryckas tillbaka ifrån ett helt annat håll?
  Det tar aldrig slut?

  Svar
  1. Rikard

   Hej.

   Nu vet jag inget om offren för misshandeln, ingen skuld och inget ansvar vidlåder dem, men:

   HBTQ+-rörelsen som utnämnt sig själv till att representera alla med annan läggning än heterosexuell har varit en av de starkast pådrivande krafterna för invandring från MENA och av muslimer.

   Rörelsens medlemmar och de personer de utnämnt sig att företräda får nu skörda de 100% förutsägbara och sedan tidigt åttiotal varnade för konsekvenserna av sagda invandring.

   Sverige, Carl, om du menar det Sverige som består av och befolkas av svenskar är ett av de länder som har absolut minst och lägst agg eller aversion mot sexuellt avvikande. Få sexuella preferenser är förbjudna, formell diskriminering är förbjuden och belagd med både straff och skadestånd och t o m åsikter som “homosexualitet är onaturligt” är straffbara att framföra, även om de inte är riktade mot en sådan person eller ens avsedda att såra och kränka; själva åsikten som sådan är kriminaliserad.

   Så Sverige och svenskar har i princip inget kvar att göra avs. personer med dylik läggning.

   Men personer som begick misshandeln är ju inte svenskar, eller hur Carl? Lika lite som du blir arab av att flytta till Irak, vare sig vi menar till härkomsten eller kulturen, blir dessa svenskar av att flytta till Sverige. Kultur, etnicitet, härkomst, värderingar och traditioner och så vidare är inte chica små accessoarer som går att ta av och på likt en liten flaggnål på kavajslaget – poetiskt och metaforiskt sett sitter våra värderingar, på gott och ont, i blodet.

   Så låter man folkslag från Främre Orienten bosätta sig i Sverige, blir Sverige som dessa folks hemländer.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.