Johan Hakelius: L är som Korea – två partifalanger utan ett fredsfördrag

| 14 oktober, 2020

“Liberalerna har ingen intern fred, bara en demilitariserad zon. Det är ohållbart och nu börjar det skjutas.

Liberalerna är som Korea. Det skrevs aldrig något fredsfördrag mellan de två partifalangerna efter det senaste partiledarvalet. Det förhandlades bara fram ett vapenstillestånd. Grundläggande för det var att partiledaren inte gjorde något som på minsta sätt kunde provocera.

På det stora hela har Nyamko Sabuni hedrat avtalet. Följden är att ingen vet vad Liberalerna är till för, att partiet parkerat permanent under fyra procent och att de delar av partiet som aldrig egentligen erkänt Sabuni som ledare, på goda grunder kan hävda att hon inte levererar det hon borde. Efter söndagens partiledardebatt dök de interna kritikerna fram, ledda av det som internt kallas för ”Stockholmsmaffian” och alltid varit Sabunis fiender. De var precisa och allt annat än anonyma. Till och med för ett parti som Liberalerna, känt för att ogenerat kniva varandra, var det rätt tufft.”

Johan Hakelius

Läs i Fokus


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.