KOMMENTAR. Lennart H om tidigare ondskefullheter av Åsa Linderborg

| 14 oktober, 2020

Kommentar på Madeleine inlägget om Åsa Linderborg och drevet mot Benny Fredriksson:

“Drevet mot Benny Fredriksson är inte det enda ondskefulla Åsa Lindeborg ägnat sig åt

Följande är ett utdrag från Wikipedia, som beskriver hur Martin Kragh har blivit förföljd:

”Uppgifter om Kragh på Aftonbladets kultursida. Efter att Martin Kragh i en akademisk artikel publicerad 2017 skrev att Aftonbladets kultursida sprider budskap om Ryssland och Ukraina som påminner om de som kommer från Kreml, har tidningens kulturchef, Åsa Linderborg, i tre artiklar publicerade 2019 anklagat honom för att arbeta för den brittiska säkerhetstjänsten, och för att utgöra en säkerhetsrisk. Linderborgs uppgifter hade sitt ursprung i ryska medier som RT, Sputnik och andra ryska regimlojala medier, och i Sverige hade de spridits av bland andra Internationalen och journalisten som kallar sig Egor Putilov, som av Säpo anklagats för att ha band till den ryska underrättelsetjänsten.[17][18] Flera forskare och journalister, däribland Peter Pomerantsev, Kristian Gerner, Ulrika Knutson, Disa Håstad och Stig Fredriksson, menade att Aftonbladets kulturchef spred rysk desinformation, och att Aftonbladet genom sitt agerande allvarligt skadade svensk rysslandsforskning.[19][20][21][22][23] Aftonbladet fick hård kritik från många journalister och jurister, däribland professor Mårten Schultz vid Stockholms universitet och Sveriges advokatsamfunds ordförande Anne Ramberg, som bland annat hävdade att tidningens artiklar om Kragh utgjorde förtal och att Aftonbladets agerande skadade tilltron till journalistik.[24][25][26][27][28][29] Utrikespolitiska institutets direktör Christer Ahlström avfärdade Aftonbladets påståenden om Kragh som helt grundlösa.[30] Svenska Dagbladet skrev senare hur Kragh sedan 2017 drabbats av cyberattacker, mordhot och trakasserier, delvis kopplade till Ryssland, och Säpo har kommenterat att de är medvetna om Kraghs fall.[31] Aftonbladet har senare avpublicerat en av sina artiklar om Kragh, även om de i övrigt försvarat Linderborgs publiceringar.[32]

Den 2 december 2019 klandrades Aftonbladet av Pressens Opinionsnämnd för att “ha brutit mot god publicistisk” sed med sina anklagelser mot Kragh. Enligt pressombudsmannens granskning var Aftonbladets belägg “obefintliga.”[33]”

Lennart H


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “KOMMENTAR. Lennart H om tidigare ondskefullheter av Åsa Linderborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.