MALMÖ STAD: Munskydd införs i alla ansiktsnära vård- eller omsorgssituationer

| 14 oktober, 2020

“Runtom i världen och så även i Sverige ökar samhällsspridningen av covid-19. För att skydda äldre och sköra har hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen beslutat att tillfälligt införa munskydd i alla ansiktsnära vård- eller omsorgssituationer inom äldreomsorgen.

– Sedan pandemins början har vi följt bland andra Smittskydd Skånes och Vårdhygien Skånes rekommendationer. Införandet av munskydd sker nu mot bakgrund av deras senaste rekommendation, i kombination med den ökade samhällssmitta som just nu råder, säger förvaltningsdirektör Gisela Öst.

Munskyddet blir en extra försiktighetsåtgärd vid alla ”oundvikligt ansiktsnära” vård- eller omsorgssituationer, som Smittskydd och Vårdhygien uttrycker det i sin rekommendation. Med ansiktsnära menas inom 1 meter.

Användningen av munskydd införs efter att alla tidigare åtgärder för att skydda patienter mot covid-19 har vidtagits ute i verksamheterna.”

Malmö Stad


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.