Brand i Hörbys brandstation, vagnhallen är övertänd och räddningstjänsten kämpar med att förhindra spridning till kontorsbyggnaden.

| 15 oktober, 2020

Det fortsätter brinna runt om i Sverige. Vid 3.18 på natten mot torsdagen fick räddningstjänsten och polisen ett larm om att det brann i Hörby. Men denna gången brann det på ett ovanligt ställe, det brann nämligen på brandstationen, specifikt i Hörbys brandstations vagnhall. Så när brandmännen i Hörbys deltidsbrandkår kom till sin arbetsplats så kom de även till platsen de skulle släcka. Enligt insatschefen Daniel Gren så är detta första gången han hört att det brinner på en brandstation.

Branden bekämpas nu på torsdagsmorgonen av ett flertal personer från flera stationer. Enligt uppgift är vagnhallen helt övertänd och utom räddning men de försöker begränsa branden till vagnhallen och rädda kontorsbyggnaden som är en separat byggnad. Men eftersom det blåser kraftigt så vet räddningstjänsten inte om de kommer att lyckas. Just nu så bekämpas branden enligt SVT:s utsända av 13-14 enheter.

Under natten har dock räddningstjänsterna kunnat rädda en del utrustning från branden. Men den utrustning som inte gick att rädda kommer att bli totalskadad.
Polisen som även är på plats vid branden för att se till att räddningstjänsten ska kunna arbeta i lugn och ro säger att de ännu inte vet vad som orsakat branden men att de med största sannolikhet kommer att ta över platsen när räddningstjänsten är klara med sitt arbete. Enligt uppgift ska det inte vara några personskador rapporterade vid branden.

https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/brandstationen-i-horby-overtand-det-brinner-kraftigt
https://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-brandstation-brinner-helt-overtant/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *