Invandrare arbetar mer än svenskar 

Det är provocerande minst sagt. Alltid när det kommer till att mäta invandrare med svenskar, eller att ställa dessa emot varandra, är svenskar sämre eller i alla fall inte lika effektivs. Det må vara hänt att vissa tycker så men det är ohederligt att föra debatten på det viset. Vill man övertyga om invandringens positiva effekter ska man vara försiktig med att ställa grupper mot varandra i ett redan hårt ansatt Sverige. 

Sandro Scocco skriver på twitter: ”Det är inte lätt att idag föra en saklig diskussion om invandring, men här är i alla fall ett försök. Och så påstår han att invandrare arbetar mer än svenskar. 

Rapporten han hänvisar till kan ni läsa här: https://arenaide.se/…/invandringen-och-den-demografiska…

Men i vanlig ordning har Arena inte undersökt vare sig lön eller förvärvsarbete. De har specifikt valt att tittat på generell sysselsättning bland invandrare (1 timme 1 vecka i november på SFI, sjukskrivning, studier, Ams etc) sedan antagit att sysselsatta har samma förvärvsarbetandegrad. 

Staffan Gunnarsson (MED) påpekar något som torde vara självklart: 

”Hur ska ständigt ökad påfyllnad via invandring av de socioekonomiska faktorer som anses göda gängkriminalitet, klanstrukturer & samhällshotande segregation nånsin ge oss förutsättningar för å lösa dessa problem, så att vi till slut kan klara av å betala av integrationsskulden?”

Nog förstår jag att Arena är ute efter att leda tesen: invandringen räddar Sverige, i bevis. Frågan är hur sant det egentligen är? Vi har många bevis på att invandringen kostat oss mer än den smakar. Sedan är jag fullt medveten om att det finns många invandrare som gör ett fantastiskt jobb och många som inget hellre vill än att arbeta. 

https://www.expressen.se/…/invandrare-arbetar-mer-an…/


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

3 tankar på “Invandrare arbetar mer än svenskar 

 1. Dan Astrom

  Det var en rolig kommentar! Är den ur något skämtprogram?!
  De som jobbar är nog till stor del betalade med skattekronor och tillför alltså inte något till Vård, Skola och Omsorg, utan bör nog härledas till den ökande skaran Närande.

  Svar
 2. Anders

  Nu borde vår finansminister Magdalena ringa mästermatematikern , Sandro , och be honom göra statsbudgeten.
  Då kommer vi att ha råd med allt och likt Von Anka vältra oss i rikedomar .
  Vore kul att vara åhörare till en diskussion mellan våra uppsatta socialdemokrater .
  Det är inte fullt lika roligt att leva i den verklighet deras politik skapat .

  Svar
 3. Peter Kostin

  Men vad är det för invandrare som han har undersökt? Var det araber eller polacker, finnar eller afrikaner? Det tycker jag är av vikt. Det var ju inte för inte som arbetsförmedlaren i uppdrag granskning från Filipstad konstaterade att det inte fanns någon efterfrågan på analfabeter.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *