Misstänkt anlagd brant i Folkets hus i Orminge i Nacka kommun

| 15 oktober, 2020

Sverige brinner kan man snart påstå utan att sprida några lögner. För inte nog med att det brinner i Hörby, det brinner även i Folkets hus i Orminge centrum i Nacka kommun. Branden i Orminge startade vid fyra-tiden och när larmet kom till räddningstjänsten vid 4.18 så brann det med öppna lågor genom taket på Folkets hus. Vid åtta-tiden så meddelade räddningstjänsten att det brinner i hela byggnaden. Räddningstjänsterna från 7 stationer med ett 40-tal brandmän försöker nu att bekämpa branden från att sprida sig till angränsande byggnader.

Och nu på torsdagsmorgonen håller de på med att försöka förhindra spridning till Boo församlingshus och Orminge centrum. Operativa chefen för Södertörns brandförsvarsförbund Patrick Johansson uppskattar att det kommer att ta ytterligare några timmar att släcka branden men han tror att räddningstjänsten kommer att få fortsätta ned eftersläckningsarbete under stora delar av torsdagen.

Vid 9.30-tiden ändrar sig dock räddningstjänsten om hur lång tid det kommer att ta innan branden är släckt. Enligt de nya uppgifterna så kommer det att ta mycket längre tid att arbeta med släckningsarbetet på grund av byggnadskonstruktionen och den stora rasrisken som gör att släckningsarbetet bara kan släcka utifrån och inte aktivt släcka brandhärden. Patrick Johansson säger att än så länge har inga personskador rapporterats in än så länge. Än är det inte känt hur branden startat men polisen har startat en förundersökning om grov mordbrand.

https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/brand-i-folkets-hus-i-orminge
https://www.expressen.se/nyheter/brand-i-folkets-hus-i-orminge/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Misstänkt anlagd brant i Folkets hus i Orminge i Nacka kommun

 1. ulf

  Kriget mot Sverige och svensk kultur fortgår med oförminskad styrka….. verkligen samhällsberikande eller vad säger Regeringen ? Fjamåt kamjatej…? 🙁🙄 Det är mängden som gör det !??

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *