KINA testar efter 12 nya fall över 9 miljoner på 5 dagar – SVERIGE hade kanske testat 9 av 12 nya fall efter 5 dagar och struntat i resten!

| 16 oktober, 2020

Kina är Kina och Sverige är Sverige.

‘Jätten’ jämfört med ‘putte liten’.

 

Det stora (21,5 gånger större till ytan) och folkrika landet i öster klarade sig utan nya bekräftade fall av Covid-19 under 50 dagar(HÄR). Sverige har i jämförelse INTE haft EN ENDA DAG utan att många nya fall rapporterats dagligen under sju månader.

Kina har 1.400.000.000 invånare, dvs 1,4 miljarder. Det innebär cirka 140 gånger större befolkningsmängd jämfört med Sverige (10,3 miljoner).

Trots denna enorma skillnad hade Kina således INGA nya fall rapporterade under 50 dagar (HÄR) trots omfattande testning. Sverige har som lägst haft 150-200 nya fall per dag (motsvarar 21-28.000 fall per dag i Kina) sedan i början av pandemin trots en mycket begränsad testning.

Synnerligen skilda världar!

 

Kina registrerade således nyligen ett dussin nya fall av Covid-19 i Qingdao efter lång tid utan nya fall. Sverige hade igår (15/10) över 1.000 bekräftade fall, men INGA åtgärder vidtas. Kina däremot reagerar och agerar omedelbart på enstaka fall (HÄR).

Enbart 12 bekräftade fall.

ALLA testas i staden.

Över 9 miljoner invånare. 

Dessutom på bara 5 dagar.

 

Snacka om att ta och ha kontroll över smittspridningen!

Sverige testar ALDRIG ALLA, utan bara personer med symptom (i bästa fall). Det innebär att personer utan eller vaga symptom kan ‘i godan ro’ och omedvetet fortsätta smitta andra i samhället (inkl 70+ och riskgrupper). Exempelvis, Uppsala har höga smittotal (1 av 13), men Tegnell tycker INTE det är läge än med några restriktioner.

Sverige i ett nötskal under regeringens och Folkhälsomyndighetens ledning.

ALLTID senfärdigt, trögt och otillräckligt!

Göran Svensson, forskare i internationell management – skriver som privatperson om aktuella samhällsfrågor  

nordavia


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Göran Svensson

, Kristiania University College, Norge, internationell forskningsledare och föredragshållare inom företagsekonomiska forskningsområden. Stort intresse och skriver som privatperson om samhällsfrågor nationellt och internationellt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *