Misstänkt farligt föremål hittat i Åmål, Nationella bombskyddet har varit på platsen.

| 16 oktober, 2020

Polisen larmades vid fyra-tiden på fredagsmorgonen till på Kyrkogatan i centrala Åmål efter att inringaren hört en hög smäll. Men när polisen anlände till adressen så såg de inget som kunde orsakat smällen. Dock dröjde det inte många timmar förrän polisen än en gång fick in ett larm från de centrala delarna av samma stad, det var vid sju-tiden och från en parallellgata där de var vid fyra-tiden. Denna gången var det något allvarligare då det var en krossad glasdörr på en salong och innanför låg ett misstänkt föremål som behövde undersökas. Patrullen som var på plats bedömde att föremålet kunde vara farligt och att det behöver undersökas närmare.

Så de spärrade av platsen och tillkallade Nationella bombskyddet. Platsen var ännu vid lunchtid avspärrad och de utökade avspärrningarna också vid den tiden. Så nu är hela kvarteret avspärrat.
Polisens presstalesperson i Region Väst Hans-Jörgen Ostler säger: “Vi har räddningstjänst och ambulans på plats också.
Polisen kunde inte vid lunchtid tala om vad det är för föremål som ska undersökas. De inväntade då fortfarande bombskyddets ankomst.
Klockan 14 var Nationella bombskyddet klara med sin undersökning, och en teknisk undersökning har enligt polisen inletts på platsen. Dock är fortfarande Kungsgatan avspärrad. Polisen har också inlett en förundersökning angående allmänfarlig ödeläggelse.

https://www.expressen.se/gt/misstankt-farligt-foremal-hittat-bombskyddet-inkallat/
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/misstankt-farlig-foremal-i-amal-bombskyddet-pa-plats
https://brottsplatskartan.se/vastra-gotalands-lan/farligt-foremal-misstankt-amal-kungsgatan-176105

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.