En man död efter två skjutningar i Södertälje under natten mot lördagen

| 17 oktober, 2020

Våldet med bränder, misshandel, skjutningar, sprängningar och mord verkar eskalera. Det senaste var två skjutningar under natten till lördagen i Södertälje. Varav den ena var dödlig. Det hela började med att sjukvårdspersonal larmade polisen kvart i ett under natten då en man kommit till sjukhuset på egen hand för att söka vård för en skottskada. Enligt uppgift så är dennes skador inte vara livshotande. Polisen har identifierat en trolig brottsplats för denna skjutning i området Gnesta i Södertälje.

Platsen är avspärrad och under lördagen kommer en teknisk undersökning av platsen att göras. Polisen har också gripit en person misstänkt för denna skjutning som har rubricerats som grov misshandel. Cirka två timmar efter den första skjutningen vid klockan 2.30 larmas polisen än en gång ut till en skjutning i Södertälje denna gången i området Hovsjö. När polisen anlände till platsen så finner de en allvarligt skadad man, han förs till sjukhus för vård. Tyvärr så avlider mannen av sina skador strax efter att han anländer till sjukhuset.

Polisen har satt igång en stor insats efter den andra skjutningen där bland annat helikopter ingår. Enligt uppgift har två personer frihetsberövats, men polisen är förtegna i övrigt för vad de frihetsberövats för. Skjutningen utreds som mord alternativt dråp.
Polisen talar dock om att de ser in på ifall denna dödsskjutning har samband med den man som skadades i juli vid en skjutning i samma område. Men i detta tidiga läget på utredningen vill polisen inte uttala sig om detta. De vill heller inte uttala sig om det finns något samband mellan nattens båda skjutningar.

https://www.expressen.se/nyheter/man-dod-efter-skottlossning/
https://svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/man-skjuten-till-dods-i-sodertalje

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.