Nationella bombskyddet kallades två gånger till Rosengård under fredagen för att ta hand om två misstänkt farliga föremål

| 17 oktober, 2020

Under fredagseftermiddagen och kvällen larmades polisen i Malmö till Rosengård två gånger för att det hittas misstänkt farliga föremål i stadsdelen. Vid båda larmen tillkallade polisen det Nationella bombskyddet. Det första larmet kom vid 14.45 och från en parkeringsplats på Hårds väg. Parkeringsplatsen spärrades av och senare utökades de. Vid 17-tiden anlände bombskyddet och vid 18-tiden hade de undersökt det misstänkta föremålet och de lämnade då beskedet att det misstänkta föremålet bedömdes som farligt.

Vid 21-tiden var bombskyddsteknikerna klara med sitt arbete och det misstänkta föremålet oskadliggjort. Men kriminalteknikerna var inte klara med sitt arbete och platsen var fortfarande avspärrad. När den kriminaltekniska undersökningen var enligt polisen klar strax innan midnatt. Polisen rubricerar händelsen som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Men detta var inte det sista larmet om misstänkt farliga föremål från Rosengård under fredagen. Strax efter att bombskyddet avslutat sitt arbete vid parkeringsplatsen vid Hårds väg så larmades polisen och bombskyddet till nästa misstänkt farliga föremål i Rosengård.

Det var vid 21.30 och vid Amiralsgatan i Rosengårds centrum. Även vid detta larmet spärrades ett stort område av och Amiralsgatan stängdes av för trafik mellan Västra Kattarpsvägen/Scheelegatan och Inre Ringvägen. Polisen spärrade även av gångbroar över Amiralsgatan. Vid detta larm var det en privatperson som vinkade in en förbipasserande polispatrull och berättade om ett föremål som de borde titta på. Poliserna larmade då in bombskyddet än en gång till Rosengård denna fredag och de var på plats vid 22.15-tiden för att påbörja andra arbetspasset i området samma kväll.

Vid 23.30-tiden var bombskyddet klara med sitt arbete på denna plats och överlämnade platsen till kriminalteknikerna. Enligt Richard Lundquist skulle då föremålet vara ofarligt och är kvar på platsen under kriminalteknikernas undersökning. Strax innan midnatt meddelade polisen att brottsplatsundersökningen var avslutad och att avspärrningarna var borttagna. Vilken brottsrubricering detta larmet fått är inte känt. Men det kan nog bli samma brottsrubricering som vid det tidigare larmet i fredags.

https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/avparrning-i-rosengard-misstankt-foremal-hittat
https://www.expressen.se/kvallsposten/okant-foremal-sparrar-parkering-i-rosengard/
https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/nytt-misstankt-farligt-foremal-i-malmo
https://www.expressen.se/kvallsposten/nytt-bomblarm-pa-rosengard/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.