Björn Ranelid på Facebook: Sverige behöver en fredlig och andlig revolution

Du skall inte mörda, dräpa eller fysiskt misshandla din medmänniska och nästa. Inga män skall våldföra sig på kvinnor och ingen vuxen individ skall utföra sexuella handlingar med barn.

   Ingen skall ha rätt att skylla mord, dråp och misshandel på att vederbörande var påverkad av alkohol eller narkotika.

   Hela mänskligheten hade förändrats i ett enda slag och det hade inte kostat en krona, euro eller dollar, om ovanstående hade efterlevts i världen i dag. Ingen nation skall ha rätt att starta ett krig. Ingen religion skall rättfärdiga terror och förtryck.

     Det är framför allt inte en utopi.

   Alla barn föds med lika värde. Mina barn och barnbarn var inte mer värda än en flicka eller pojke som föddes i Kina, Indien, Afghanistan eller Syrien.

   “All human beings are born free and equal in dignity and rights”.

  Det engelska ordet “dignity” skall översättas med det svenska ordet värdighet, men tusentals politiker, byråkrater och andra människor har felaktigt förväxlat de två begreppen. 

   Om en politiker, ärkebiskop, rektor, präst eller socialarbetare i Sverige med automatik hävdar att alla människor som kan ta ansvar för sina handlingar är lika mycket värda, så skall du och jag och många andra fråga dem om terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik är lika mycket värd för de mördade barnens föräldrar, syskon och vänner som alla laglydiga, anständiga och vänligt sinnade människor i Norge.

   Är terroristen som med en lastbil körde ihjäl fem människor på Drottninggatan lika mycket värd som en kärleksfull moder som uppfostrat och tagit hand om sex barn?

   Var Hitler lika mycket värd för mänskligheten som miljoner judar? Var han lika mycket värd för eftervärlden som Albert Einstein, tusentals läkare, sjuksköterskor, vetenskapsmän, författare, musiker och otaliga skötsamma och fredliga människor i den tidens Tyskland och dess omvärld.

   De frågorna skall du och jag och miljoner andra individer ställa till politikerna som likt papegojor upprepar den felaktigt översatta utsagan “All human beings are born free and equal in dignity and rights”.

   Alla ynglingar som kommit från Syrien, Afghanistan, Irak och Somalia bör eller skall vara tacksamma för att de bereds fri skolgång, fri skolmat, tak över huvudet och att få vistas och bo i ett land som Sverige som inte befinner sig i krig. Denna tacksamhet gäller även när du och jag får en present och gåva från vänner och bekanta och för oss okända individer. Tacksamhet betyder inte underdånighet.

   Bara för att människor bor i Rosengård, Biskopsgården, Rinkeby, Fröslunda eller Gårdsten så rättfärdigar aldrig detta att barn, ynglingar och vuxna individer är vapenkurirer, narkotikahandlare, mördare, dråpare eller rånare. 

    Det handlar inte om ideologi; det handlar om hur vuxna människor uppfostrar sina barn och ser till dem och att var och en respekterar sina medmänniskor. Varje politiker som gör mord, dråp, misshandel och våldtäkt till ideologi har fel och de begår ett allvarligt misstag som blir till ett mantra och en självuppfyllande profetia.

    Tusentals barn i Sverige levde under sämre och svårare ekonomiska och materiella förhållanden under 1930-, 40-, 50- och 60-talen än vad mördarna, dråparna och våldsmännen gör i dag i samma land.

    Sverige är i stor nöd av människor som törs, kan och vill skriva och säga sanningar och en rent vetenskapligt och empiriskt underbyggd verklighet  i dag.

    Jag viker mig inte en tum och mitt liv är inte mer värt än en person från Afghanistan, Irak, Somalia, Syrien, Ryssland eller Polen så länge densamma uppför sig anständigt, arbetar, betalar skatt och respekterar sin nästa.

   Dock är jag konsekvensetiker och hävdar att många människor förlorar och förspiller sina ursprungliga värden när de mördar, dräper, våldtar, rånar och sprider skräck och rädsla i sin omgivning och i hela riket Sverige.

   Det var en enda person som avrättade sextionio barn och ungdomar på den lilla ön i Norge; en man dödade med berått mod fem människor på Drottninggatan i Stockholm och likaledes var det en gärningsman som  mördade Anna Lindh och Olof Palme.

   Ett enda illdåd kan lamslå och drabba miljoner fullkomligt oskyldiga människor.

    Föräldrar skall uppfostra sina barn. 

    Sverige behöver en fredlig och andlig revolution.

    I pandemins tideräkning kan det vara ett fjät mellan syrgastuben och respiratorn. Nu gäller det att begrunda och försöka efterleva vad som är viktigt i tillvaron.

    Varje människa existerar i ett enda exemplar och när hon är borta kan hon inte ersättas av någon annan. Därför får du inte mörda och dräpa det enda exemplaret.

     Den meningen är mer värd än allting som sägs av Sveriges statsminister, ärkebiskop och konung.

     Vänligen och ödmjukt, Björn Ranelid, lördagen den sjuttonde oktober år 2020 på Facebook


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

1 En tanke på “Björn Ranelid på Facebook: Sverige behöver en fredlig och andlig revolution

 1. Carl den 12

  Sverige behöver Björn Ranelid♥

  Calle önskar att fler vore som PS & BR, som värmer upp ett iskallt land och ger hopp om att det fortfarande finns mänsklighet kvar i vårat samhälle🙏
  Vi behöver Sanning och Rättvisa, som en motpol till politiker och PK-medlöparnas motsägelsefulla dubbelhet av handlingsförlamaning❗❗❗

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *