Kulturell gruppvåldtäkt?

Fyra män har gripits misstänkta för att ja våldtagit en kvinna, med andra ord en gruppvåldtäkt. Traumat som följer den utsatta kvinnan kan inte beskrivas med ord tyvärr har alltför många flickor och kvinnor utsatts för just en gruppvåldtäkt. 

Det råder idag inga tvivel om att det finns en överrepresentation av våldtäktsmän med utländsk bakgrund. Även om Expressen inte med ett ord beskriver mannens härkomst misstänker jag att det även denna gång handlar om män med utländsk härkomst. 

Varför är det viktigt att ens nämna det, tänker säkert vissa. Att vi behöver veta råder det faktiskt inget tvivel om. Det finns en kulturell uppfattning bland vissa män med utländsk bakgrund som anser att kvinnor som är ute sent om kvällarna och festar är dåliga. 

Tyvärr har Sverige intagit ställningen att kunskapsinhämtning om varför män med utländsk bakgrund våldtar i grupp, inte är viktigt. Rättare sagt, vissa politiker har bestämt att det är för känsligt att prata om kultur i sammanhang som gruppvåldtäkter.

Inte ens poliser får prata om det känsliga. Polisen Peter Springare anmäldes exempelvis av sin egen ledning när han sa att gruppvåldtäkter är ett ”kulturellt fenomen”. Ledningen menade att kunde skada förtroendet för polisen. Ett märkligt uttalande med tanke på oron i samhället.

Vi behöver såväl tala klarspråk som media behöver våga rapportera om våldtäktsmäns härkomst. De har modet ibland, men företrädesvis skriver de endast ut en våldtäktsmans etnicitet om denne är svensk. 

Expressen


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Kulturell gruppvåldtäkt?

 1. Carl den 12

  Vi såg det inte komma, för Sveriges regering har haft fullt upp med att öppna sina hjärtan💔

  Calle såg detta komma, ang att det har ökat att fler unga som äldre kvinnor inte har en chans att komma undan, när det är fler som gemensamt utsätter henne för våld.
  Även unga som äldre män, blir utsatta för våld utav fler gärningsmän.
  Sverige går mot ett samhälle där kvinnor kommer allt mer isolera sig och då blir det männen som kommer alltmer utsättas för sexuell misshandel och tortyr.
  Ni som kacklar om statestik, vet så väl att alla inte anmäler, pga att alla orkar inte genomlida polisförhör och rättegång som inte ens leder någonstans💔
  Anmälningarna ökar säger man i folkmun, det är minsann inte våldtäkterna som ökar🤔
  Har levt över ett halvt liv och jag har tappat räkningen på hur många kvinnor jag hört genom åren berätta, att dom inte gjort polisanmälan och berättar heller inte för sina anhöriga💔
  Mörkertalen utav kvinnor som skulle vara med i statestiken vågar jag inte ens tänka på hur den ser ut💔
  Vi lever i ett samhälle där “Sverige Syndromet” har tagit över och man lägger skulden på den utsatta, istället för där den hör hemma, hos förövaren/förövarna.
  Så länge man tycker synd om män, så kommer det här att fortsätta pga medberoendets vidriga ansikte❗❗❗
  Ju fler män i samhället, ju fler kvinnor får sina liv förstörda pga en kvinnosyn ifrån helvetet💔

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *